#EachforEqual: Hoćete li se i vi pridružiti genijalnoj kampanji kojom svijet obilježava Međunarodni dan žena?

#EachforEqual: Hoćete li se i vi pridružiti genijalnoj kampanji kojom svijet obilježava Međunarodni dan žena?

Ušli smo u treći mjesec, mjesec koji slavi žene, njihove uspjehe i jednakost spolova, a Dan žena obilježava se 8. ožujka. Ipak, ta prva nedjelja u ožujku iza sebe ima dugačku povijest i ideju koja ne jenjava. Prvi Međunarodni dan žena obilježio se još 1911. godine, a već tad mu se pridružilo preko milijun ljudi. Nadišao je samo tih 24 sata i postao globalna ideja koja slavi ekonomska, društvena, kulturna i politička ostvarenja žena i na taj način promiče jednakost spolova.

Unatoč brojnim pozitivnim pomacima, promjena teče polako i do statusa jednakosti još uvijek imamo brojne prepreke, što zakonski na papiru, što u društvenoj stvarnosti.

Ideja iza kampanje Each for Equal

#EachforEqual naziv je ovogodišnje kampanje za Međunarodni dan žena, a u njemu su satkane najvažnije poruke na kojima kampanja počiva. Tema dolazi iz ideje o kolektivnom individualizmu odnosno činjenici da smo svi mi djelići cjeline i da samo zajedno možemo napraviti promjenu i korak prema jednakosti.

#EachforEqual naglašava činjenicu da svijet jednakosti donosi svima dobro – bujaju i ekonomija i društvo. Situacija može biti bolja u brojnim aspektima pa tako kampanja poziva na jednakost u zapošljavanju, zastupljenosti i prikazivanju u medijima, promoviranju jednakosti u sportu, politici, zdravlju i ostalim područjima. Najvažnije je zapamtiti da svatko od nas igra ulogu u promjeni koja stiže tek kad se svi ‘probudimo.’

Ističu se izazovi na koje žene nailaze na polju tehnologije, kreativnih industrija i poduzetništva i želi se ukazati kako nadići te prepreke i što svi moramo napraviti za kolektivni pomak. To je misija ovogodišnje kampanje koja traje cijelu godinu, a ne samo 8. ožujka.

Strike a pose!

Kampanja ove godine ima i službenu pozu kojom se međusobno možemo potaknuti. Sudjelujte fotkom ili videom na Instagramu, Facebooku, Twitteru, Youtubeu, TikToku ili bilo kojoj društvenoj mreži.

I Journal.hr ove se godine priključuje kampanji #EachforEqual, a tim povodom pokrećemo vlastiti #EachForEqual specijal, u kojem ćemo vam tijekom ožujka donositi priče o inspirativnim ženama iz Hrvatske koje stoje iza nevjerojatnih projekata, razbijaju stereotipe i pomiču granice.

Foto: Instagram, Pexels

Učitati još
Zatvori