Počinju omiljena Dvorišta i to s novim lokacijama
Počinju omiljena Dvorišta i to s novim lokacijama

Počinju omiljena Dvorišta i to
s novim lokacijama

Ovog ljeta ne propustite – Dvorišta! Od danas pa sve do nedjelje 24.7. ta omiljena ljetna manifestacija otkriva Zagreb kakav još niste doživjeli. Također, omogućuje svima da zavire iza fasada čarobnih gornjogradskih palača. A ove sezone imat će se doista što za doživjeti!

Dvorišta donose dvije lokacije premijerno predstavljene 2019. u sklopu Narodnog doma HAZU-a. To je gornje reprezentativno dvorište na Opatičku (Opatička 18) i donje, skriveno i posebno, s pogledom na Radićevu ulicu (Dvoranski prečac 1).

Dvorišta

Nove lokacije

No, Dvorišta ove sezone otkrivaju i nešto posve novo! Dvorište Zvjezdarnice u Popovom tornju (na vrhu Opatičke), kao i Arheološki vrt, sjeverno dvorište Muzeja grada Zagreba (s ulazom iz dvorišta Zvjezdarnice). Napokon, premijerno se predstavlja lokacija koja bi se već u ovoj sezoni mogla pokazati kao posebni hit.

Dvorište Palače Erdödy-Keglević u Ćirilometodskoj 4. Tamo je danas jedna od rezidencija Pravnog fakulteta, a nekoć je bila posljednji dom vođe Hrvatskoga preporoda Ljudevita Gaja i mjesto njegove znamenite Ilirske tiskare.

Dvorišta
Dvorišta

„Kao jedno od najprepoznatljivijih zagrebačkih ljetnih događanja, Dvorišta su istinski primjer kako na neinvazivan i inovativan način možemo uspješno razvijati gradski turizam. Naime, uz prikladan i decentan program, Dvorišta potiču boravak na otvorenom. Ona pružaju svim posjetiteljima mir, opuštanje i ugodne ljetne večeri. Tako pozitivno utječu na razvoj turističke ponude grada Zagreba.

Svake godine projekt se nastoji oplemeniti novitetima. Stoga, pozivam Zagrepčanke i Zagrepčane, kao i sve posjetitelje, da prošetaju Gornjim gradom i uživaju u ambijentima prekrasnih dvorišta, inače zatvorenih za javnost“, izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

Dvorišta

Dvorišta su sinonim za dobru zabavu

Od samog početka, uz zabavu i ambijente, Dvorišta su prepoznata kao sinonim za dobru glazbu, kvalitetne izvođače i izvedbe uživo. Matija Cvek, Antonela Đinđić, Gordana Marković, Lu Jakelić samo su neki među mnogima koji su neke od koraka na počecima svojih karijera ostvarili upravo na Dvorištima.

Dvorišta

Bila su Dvorišta i pozornica za mnoge etablirane glazbenike od Jelene Radan, Ivane Kindl, Songkillersa i Caimán Verde do legendarne Zdenke Kovačiček i Branka Bogunovića Pifa. Bili su tu i mnogi klasičari od Ansambla Antiphonus, preko Zagrebačkog puhačkog ansambla. Nastupili su i gudačkih kvarteti, kvarteti saksofona, harfistica Ivana Biliško i dr. Tijekom svih ovih godina manifestacija je ponudila izuzetno široki spektar glazbenih žanrova od jazza i klasike do popa.

Nema, stoga, nikakve sumnje da će Dvorišta i ove sezone donijeti puno i glazbenih užitaka te izazova. U trenutku u kojemu se mnoge manifestacije okreću DJ-ima i jednostavnijim rješenjima, Dvorišta ostaju vjerna svojoj agendi. Žele zadržati status prave ljetne pozornice za mlade glazbene talente.

Dvorišta
Dvorišta

Ove sezone manifestacija daruje svojim posjetiteljima čak dva dana više u odnosu na deset dana proteklih godina. Sva Dvorišta, cijelim tijekom manifestacije, bit će ispunjena zvucima dobre glazbe koju ne smijete propustiti. Dnevni programi bit će objavljivani nekoliko dana unaprijed na društvenim mrežama manifestacije. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da ih prate.

Manifestacija je otvorena svakog dana tijekom trajanja od 18:00 do 24:00 – uz iznimku lokacije u Ćirilometodskoj koja je otvorena od 19:00 do 24:00. Ulaz u sve prostore je kao i dosad – slobodan!

FOTO: PR

Učitati još
Zatvori