Otkrivamo četiri nove lokacije Dvorišta u koje možete zaviriti već od ovog petka
Otkrivamo četiri nove lokacije Dvorišta u koje možete zaviriti već od ovog petka

Otkrivamo četiri nove lokacije Dvorišta u koje možete zaviriti već od ovog petka

Ovog ljeta ne propustite – Dvorišta! Već 10 godina Dvorišta pričaju priče o Zagrebu, a od 12. do 23. srpnja – na 12 dana – otvaraju vrata gornjogradskih palača i postaju središte zabave, druženja, otkrivanja i glazbenih nastupa uživo. Zavirite i ove godine iza njihovih fasada, jer tamo vas očekuju brojna iznenađenja!

Predivna stvar. Svaka čast onom tko se sjetio oživiti dvorišta koja su čudesna. Ovim je oživio cijeli Gornji grad. Osjećam se kao turist u vlastitom gradupoznati je citat koji je jedna Zagrepčanka zapisala u knjigu dojmova sad već davne 2014. godine.

Dvorišta Zagreb
Dvorišta Zagreb

10 dvorišta za 10 godina

Hvala pametnim ljudima koji su zakotrljali ideju i pretvorili gornjogradska dvorišta u ljetnu senzaciju, jedan je od medijskih napisa, koji najbolje govori o čemu je u slučaju Dvorišta riječ. I doista, Dvorišta su već 10 godina i pravo urbano cool događanje s dušom, i projekt kakav Zagreb još nije imao, i prava ljetna senzacija. Događaj koji se ne propušta.

10 dvorišta za 10 godina, poruka je u znaku koje će se održati ovogodišnja manifestacija. Ove godine imat ćemo priliku zavriti u četiri nova dvorišta. Jedno od njih malo je i intimno dvorište novootvorene Kuće karikature Oto Reisinger u Radićevoj 44a; zatim je tu osebujno i šarmantno dvorište Palače Oršić – Učeničkog doma Marije Jambrišak u Opatičkoj 14; slijedi, također novo, živopisno i zanimljivo dvorište Gimnazije Tituša Brezovačkog s ulazom s Jezuitskog trga, a programu Dvorišta pridružuje se i spektakularno dvorište Palače Magdalenić-Drašković-Jelačić u Demetrovoj 7-9.

Dvorišta Zagreb

Ponovno otvorena vrata

Uz nova dvorišta, tu su još dva dvorišta Hrvatskog instituta za povijest (Opatička 10 i ulaz s Radićeve ulice), atrij Gimnazije Tituša Brezovačkog (u kojem će biti postavljena izložba u povodu 10 godina Dvorišta) te dobro poznate lokacije Arheološkog vrta, Zvjezdarnice i atrija Muzeja grada Zagreba.

U atriju Gimnazije Tituša Brezovačkog bit će postavljena i izložba  u povodu 10 godina manifestacije. Za 10 godina Dvorišta željeli smo, simbolično, otvoriti 10 lokaliteta i uspjeli smo u tome. Kao i uvijek, pripremamo odličnu ljetnu zabavu, a tome će sigurno pridonijeti i brojni glazbeni programi uživo– njih ukupno čak 80. Kroz 10 godina bilježimo više od 600 glazbenih nastupa, pa je stoga sasvim jasno koliko su Dvorišta povezana uz glazbu i koliko ih je ona na pozitivan način označila, ističe Vedran Galić iz G.A.D. PRODUKCIJE.

Dvorišta
Dvorišta Zagreb

Sinonim za dobru zabavu

Dvorišta su i sinonim za sjajnu glazbu, a bogatim programima kroz godine manifestacije prošli su i Matija Cvek, i Antonela Đinđić, i Gordana Marković, i Lu Jakelić, i Ivana Galić, i Matej Mudrovčić, i Zsa Zsa, i Zdenka Kovačiček i Ansambl Antiphonus, i još mnogi drugi. Dvorišta i dalje ostaju vjerna svojemu izvornom programu i konceptu, tako da vas u Dvorištima i ove godine očekuje niz sjajnih mladih pjevača i glazbenika.

Dvorišta su pritom – za sve od 7 do 77, a zapravo od 0 do 100 – kao i do sada besplatna! Dnevni programi objavljivat će se nekoliko dana unaprijed na društvenim mrežama manifestacije, a manifestacija je otvorena svakim danom od 18:00 do 24:00 sata.

 

Foto: PR

Učitati još
Zatvori