Dvije odlične nove rute popularne aplikacije Zagreb Be There

Popularna mobilna aplikacija ‘Zagreb Be There’ dobila je dvije nove rute ‘Nightlife’ i ‘Foodie’. Rutu ‘Nightlife’ sastavila je glazbenica Mirela Priselac Remi iz Elementala koja turiste savjetuje o noćnom životu Zagreba. Na ruti se tako nalaze njoj zanimljivi barovi i mjesta poput Art Parka, Katrana, Vinyla ili Funka.

Rutu ‘Foodie’ sastavila je pak jedna od najpoznatijih zagrebačkih food blogerica Jelena Iva Nikolić, pokretačica popularnog Malog placa s tavana, na čijoj se ruti nalaze najbolja mjesta za popiti i pojesti nešto fino, zdravo i domaće, kao što su Cogito Coffee Shop, Dežman bar, Mak na konac ili Mundoaka.

pogled na zagreb (5)

Zagreb Be There mobilna je aplikacija Turističke zajednice grada Zagreba koja posjetiteljima grada služi poput lokalnog insajdera u džepu predlažući različite tematske puteve za obilazak grada uz pomoć pametnih telefona. Među njima su i neke skrivene, manje razvikane zanimljivosti u gradu, kao i mogućnost osvajanja nagrada. Aplikaciju je osmislila i izradila agencija Bruketa&Žinić OM.
Aplikacija ima osam ruta, od koje svaka predstavlja Zagreb na ponešto drugačiji način. Na ruti Space Explorer nalaze se lokacije svih prizemljenih planeta sunčeva sustava iz umjetničkih instalacija Ivana Kožarića i Davora Preisa. Ruta Hidden Spots otkriva posljednji gornjogradski bunar ili napušteno groblje u Jurjevskoj. Tu su još i rute Classic Zagreb, New Zagreb ili Arty Zagreb – nju su pak sastavili poznati zagrebački umjetnici.

zagreb be there2

Aplikacija je besplatna i dostupna na Android i iPhone uređajima, a može se downloadati s mikrostranice betherezagreb.com ili putem QR koda na lecima koji se mogu pronaći na svim važnijim turističkim punktovima u Zagrebu. Aplikacija je do sada osvojila nekoliko nagrada, među kojima i nagradu za najbolju digitalnu turističku promociju u Europi (Tourism&Strategy Festival, Paris, 2015.) te za turističku inovaciju godine (Dani hrvatskog turizma, Opatija, 2015.).

0