Journal Pets: Domaćim udrugama s napuštenim psima i mačkama potrebna je pomoć

Journal Pets: Domaćim udrugama s napuštenim psima i mačkama potrebna je pomoć

Osamdeset pasa iz Skradnika kraj Josipdola od gladi dijeli samo dobrota ljudi. Riječ je o psima smještenima u udruzi za zaštitu životinja Šapa u srcu, a slično je stanje i u drugim udrugama, poput azila Dumovec, koje se skrbe o napuštenim psima i mačkama. Naime, mnoge od njih inače ovise o donacijama tvrtki i građana te radu volontera, a sve to zaustavila je pandemija novog koronavirusa.

Tvrtke su reorganizirale svoj rad, a građani ne smiju napuštati prebivalište. Zbog toga se mnoge udruge za pomoć posljednjih dana javljaju Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu. Najpotrebitijima Sklonište upućuje hranu prikupljenu donacijama sa svojeg skladišta. Kako je riječ o ograničenoj količini, pozivaju se građani da doniraju hranu za napuštene pse i mačke. Budući da se građanima trenutačno ne preporučuje napuštanje domova, Sklonište im savjetuje da nazovu info centar Dumovec. Oni će potom sa svakim građaninom dogovoriti preuzimanje donacije uz poštivanje mjera zaštite od koronavirusa.

Udruga Šapa u srcu

Najgore stanje ovih dana je u udruzi Šapa u srcu. Zato su joj djelatnici Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba dostavili donaciju trgovine Zoo Hobby i Zagrepčana. Donacija je obuhvatila oko petsto kilograma pseće hrane.„Veliko hvala donatorima, Skloništu u Dumovcu i gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću koji su i ovaj puta imali sluha za našu udrugu i pse o kojima se brinemo“, kazala je Anica Pribanić, predsjednica udruge Šapa u srcu.

Svaki je tjedan, za prehranu pasa u toj udruzi, potrebno oko 400 kilograma hrane.„Mnogo je ljudi koji su trenutačno u potrebi, no u ovoj situaciji ne smijemo zaboraviti ni životinje. Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba ne treba pomoć građana u hranjenju životinja, ali upravo zbog toga dužan je pomoći drugima koji se skrbe o napuštenim kućnim ljubimcima, a nisu u istom položaju. Bit ćemo presretni ako ćemo moći pomoći u prikupljanju i prijevozu hrane za pse i mačke udrugama u potrebi“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u sklopu kojega djeluje Sklonište u Dumovcu.

O prikupljanju donacija za napuštene pse i mačke Sklonište će građane informirati putem društvenih mreža.

Info centar Dumovec: 01/2008-354

Foto: PR

Učitati još
Zatvori