Testirali smo jedan od vodećih automobila na tržištu – je li ispunio sva naša očekivanja?
Testirali smo jedan od vodećih automobila na tržištu – je li ispunio sva naša očekivanja?

Testirali smo jedan od vodećih automobila na tržištu – je li ispunio sva naša očekivanja?

Jesen nam je pred vratima, iako vrijeme i temperature koje su nas zadesile zadnjih tjedana ukazuju da je jesen odavno već s nama. Kiša i tmurno vrijeme koje su zahvatili područje Zagreba dali su nam pravi izazov da testiramo naš novi predmet žudnje – DS 4 Rivoli E-Tense 225. DS Automobiles, jedini je pariški brend premium automobila na tržištu. Za sve koji ne znaju, DS Automobiles je francuski brend koji je osnovan 2014. godine u Parizu, a vođen je duhom avangarde i ima za cilj utjeloviti francusko znanje i umijeće luksuznog oblikovanja automobila. DS Automobiles je jedan od onih brendova automobila koji će zaista pomaknuti sve granice na tržištu.

Što točno karakterizira auto po mjeri Journala?

Testiranje automobila nije nam strani pojam, međutim ono što uvijek ističemo kao must-have jest to da automobil koji testiramo mora biti u skladu s održivim razvojem. Stoga, kada smo imali priliku testirati hibridni model DS 4 Rivoli E-Tense 225 zaista smo se oduševili. Naime, od svog nastanka, DS Automobiles transformirao je električnu energiju u performanse i adrenalin. Bilo da se radi o 100 % električnim ili plug-in hibridnim vozilima, mobilnost E-Tense nudi vrhunski užitak u vožnji. Točnije, uživat ćete u vožnji bez vibracija, a iznimno ubrzanje uz maksimalnu učinkovitost zahvaljujući regenerativnoj energiji uljepšat će vam svaku vožnju. Uz performanse kao naslijeđe, električni modeli neupitno otvaraju nove horizonte. Inače DS 100 % električna i plug-in hibridna vozila imaju snagu do čak 360 KS, mi smo isprobali DS 4 model s maksimalnom snagom od 225 KS i sa sigurnošću možemo reći kako nas je svojim performansom apsolutno oduševio.

Osim održivog razvoja i električne energije unutrašnjost auta i umijeće francuskog luksuza su nas zaista oduševili. Svaka tkanina, metal ili materijal koji odabiru DS majstori zadovoljavaju najzahtjevnije standarde vrhunske kvalitete. DS 4 automobil koji smo testirali ima crna kožna sjedala koja odišu glamurom i elegancijom. Crna sjedala karakteriziraju kao klasična, a klasika se uvijek veže s terminom bezvremenskog dizajna.

Pametne značajke

Prilikom testiranja novih automobila izrazito su nam bitne pametne značajke, a ovaj DS 4 model zaista je ispunio sva naša očekivanja. Active Safety Brake, Aktivni sustav za pomoć pri zadržavanju vozila unutar vozne trake i prednji i stražnji parking senzori te kamera samo su neke od pametnih značajka koje su nas oduševile. Međutim, pri testiranju nas je iznenadila user-friendly specifikacija pristupa i pokretanja vozila bez ključa iz blizine. Točnije, ova pametna značajka odlična je za sve situacije u kojima jednostavno letite s jednog mjesta na drugo i ne morate brinuti o tome gdje su vam ključevi – jer auto vozite čak i dok su vam oni u torbi.

DS Store nalazi se u Zagrebu, na adresi Kovinska 22. Otvorenje je predviđeno za 12. listopada 2022. U DS Store-u će biti izloženi modeli  DS 3 Crossback, DS 7 Crossback, DS 4. Sve o novom DS 4 Rivoli E-Tense 225 kojeg smo imale priliku isprobati saznajte ovdje.

Foto: Goran Zorja

Učitati još
Zatvori