Obojite spavaću sobu svojom osobnošću

Jeste li ikada razmišljali o tome da je vaš dom odraz vaše osobnosti? Odabir boja, stila i načina primjene određenih elemenata u prostoru otkrivaju vaše sklonosti i osobine kojih možda i niste svjesni.

Djeluje li plava boja na vas smirujuće i opuštajuće? Osjećate li pozitivnu energiju kad se nalazite u prostoriji žute boje? Umjetnici i dizajneri interijera shvaćaju kako boje imaju jak utjecaj na raspoloženje i emocije. Neke boje čak imaju utjecaj na povećanje krvnog tlaka i mogu ubrzavati metabolizam. Naravno, vaš doživljaj pojedinih boja često je dio iskustva koje imate ili dio kulture u kojoj živite. Primjerice, bijela boja u mnogim zapadnim zemljama prikazuje simbol čistoće i nevinosti, dok je u nekim istočnjačkim zemljama simbol žalovanja.

posteljina (2)

Stoga prilikom uređenja doma razmislite o bojama i stilu uređenja koji vas oduševljavaju, šarolikosti ili jednoličnosti željenih materijala. Raznovrsnost materijala i boja karakterizira aktivne i znatiželjne osobe koje su nemirnog duha i teško ih je smiriti, dok, na primjer, jednolično odabrani tonovi i materijali ukazuju na mirnu osobu koja ne želi biti u centru pažnje.

Odlučite što točno želite i kako najbolje iskoristiti prostor, a zatim da si olakšate, odaberite individualni stil uređenja. Imajte na umu kako za lijepe i ugodne trenutke u spavaćoj sobi ne morate ulagati puno novaca – sve što trebate napraviti je izabrati lijepu, kvalitetnu i ugodnu posteljinu. Posteljinu koja će bojom odgovarati vašem interijeru i osobnosti, posteljinu koja će uljepšati i osvježiti vašu spavaću sobu te ju učiniti ugodnijom za spavanje i odmor.

posteljina (5)

Pamučna posteljina je idealan odabir za svaku sobu. Ona svoju raširenost ne duguje samo financijskoj dostupnosti, nego i činjenici da je izuzetno ugodna na dodir, poprilično je otporna i robusna i vrlo bitno, jednostavna je za održavanje.

Posteljina izrađena od 100% pamuka koži dozvoljava da diše tokom sna. Kvalitetna je, mekana i ugodna te se jednostavno glača – zbog toga je idealna za sva godišnja doba. Ukoliko volite različite printeve i boje odvažite se na odabir upravo takve posteljine. Ako ste vedra i vesela osoba, izaberite posteljinu žute boje koja se smatra veselom i optimističnom bojom. Crvena je moćna boja, intenzivna je i – možemo čak reći – ljuta boja koja izaziva uzbuđenje.

Plava boja se smatra umirujućom, snižava puls i tjelesnu temperaturu. Stoga je ljeti dobro spavati na plavoj posteljini jer ćete imati osjećaj osvježenja u krevetu, a odlučite li se za ljubičaste nijanse, u spavaću sobu unijet ćete osjećaj mira, ugode i opuštanja.

posteljina (4)

Ukoliko ste i sami u potrazi za pravom posteljinom kojom biste osvježili i u trenu preuredili sobu, Dormeo ima rješenje! Clarissa posteljina dostupna je u 4 atraktivne boje – klasičnoj plavoj, profinjenoj ljubičastoj, dinamičnoj crvenoj i veseloj žutoj, a ukoliko ju kupite u razdoblju do 07.02.2016., možete uštediti čak 50%!

Kako? Svakodnevnom kupovinom u Konzumu u razdoblju od 12.11.2015. do 07.02.2016., skupljajte naljepnice i uštedite čak 50% pri kupnji Dormeo Clarissa posteljine, klasičnog jastuka, pamučne plahte s gumicom i jastučnice manjih dimenzija. Više informacija potražite na stranici Dormea , iskoristite ovu izvrsnu priliku i kupite sve što vam je potrebno za udoban san i zaslužen, kvalitetan odmor!

Foto: iStock

0