Journal Pets: Domaće poslastice u kojima će vaš pas uživati i koje su jednostavne za izradu

Izrada vlastitih poslastica za pse možda i nije toliko jednostavna kao otići u trgovinu za kućne ljubimce i kupiti paket gotovih keksića, ali postoji mnogo više mogućnosti kada se odlučite za domaću izradu. Možete izbjeći bilo kakve alergene, učiniti ih zdravima koliko god želite i udovoljiti specifičnim potrebama vašeg psa pomoću ovih DIY poslastica. Domaće poslastice za pse imaju još jedan bonus – možete iskoristiti neke namirnice iz hladnjaka koje bi se u suprotnom pokvarile i, naravno, nitko neće biti sretniji od vaših najdražih četveronožaca. Pogotovo sada, dobro će vam doći velik broj poslastica kako bi i lakše zabavili svog psa u zatvorenom.

Domaće poslastice i njihovi benefiti

Još je mnogo koristi od izrade vlastitih, domaćih poslastica za pse. Osim što kontrolirate što ulazi u recept, možete osigurati da vaš ljubimac dobije hranjiv i cjelovit međuobrok. Također, možete prilagoditi recepte prema ukusu vašeg psa, kao i svim prehrambenim ograničenjima. Spriječit ćete unos nezdravih aditiva i konzervansa koji inače produljuju rok trajanja kupovnih keksićima. Osim toga, poslastice kupljene u trgovini često nisu napravljene od prirodnih i visokokvalitetnih sastojaka. Domaće poslastice za pse omogućavaju vam da svom ljubimcu pružite ukusnu alternativu njegovom uobičajenom psećem keksu. U nastavku vam donosimo recepte za pet različitih slastica u kojima će vaš pas uživati.

Pseći donutsi

Sastojci:

  • 1 šalica brašna
  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 1/3 šalice kokosovog ulja
  • 1/2 šalice kikiriki maslaca
  • 2 jaja

Glazura:

  • grčki jogurt
  • komadići slanine

Postupak:

Prvo upalite pećnicu kako bi se zagrijala na 190 stupnjeva. U velikoj zdjeli pomiješajte sve sastojke osim grčkoj jogurta i komadića slanine. Ako imate kalup za donutse, utisnite smjesu u njega, a ako nemate, onda možete sami rukama oblikovati smjesu kako god vam se sviđa. Pečete ih otprilike 14 minuta, a kad se ohlade prelijte ih grčkim jogurtom i posipajte komadićima slanine.

Keksići od piletine i riže

Sastojci:

  • 15 dag kuhane piletine bez kosti
  • 1/2 šalice kuhane i ohlađene riže
  • 1/2 šalice temeljca od piletine
  • 1 ½ šalice brašna
  • 1/4 jušne žlice soli
  • 1 jaje

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Miješajte piletinu, rižu i pileći temeljac u blenderu ili mikserom dok se ne formira pasta. Smjesi dodajte brašno, sol i jaje te dobro promiješajte. Na radnu površinu posipajte malo brašna i zamijesite tijesto dok više ne bude ljepljivo, a zatim ga razvaljajte na otprilike centimetar debljine. Izrežite oblike po želji ili ih oblikujte kalupom i stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite 25-30 minuta, dok ne porumeni. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade prije posluživanja.

Držite ove kekse u hermetički zatvorenoj posudi do tjedan dana. Ovi keksi mogu se čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču i do šest mjeseci. Ostavite da se potpuno odmrznu prije posluživanja.

Domaće poslastice od kikiriki maslaca

Sastojci:

  • 1 šalica pirea od bundeve
  • 1/2 šalice maslaca od kikirikija
  • 2 jaja
  • 1/4 šalice kokosovog ulja
  • 2 ½ šalice integralnog brašna
  • 1 čajna žličica sode bikarbone

Glazura:

  • 2 žlice masnoće od slanine, kokosovo ulje, pileća mast ili bilo koja druga mast koja će se stvrdnuti na sobnoj temperaturi
  • 1/4 šalice maslaca od kikirikija

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U zdjeli pomiješajte pire od bundeve, kikiriki maslac, jaja i ulje. Dodajte soda bikarbonu i integralno brašno. Miješajte dok se ne formira kruta smjesa. Zamijesite tijesto ili miješajte dok se brašno ravnomjerno ne umiješa. Razvaljajte tijesto valjkom i pomoću kalupa za kolačiće izrežite oblike koji vam se sviđaju. Potom keksiće pecite otprilike 15 minuta. Za glazuru umutite masnoću slanine i maslac od kikirikija dok smjesa ne bude u potpunosti glatka. Prelijte preko keksića i držite u hladnjaku dok se glazura ne stvrdne.

Slastice od slanine i sira

Sastojci:

  • 1 ½ šalice zobenih pahuljica
  • 1/2 šalice nasjeckanog sira
  • 4 trake slanine, prethodno ispečene i nasjeckane
  • 2 jaja

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U zdjelu ubacite zobene pahuljice, sir i slaninu. Miješajte sve dok sastojci ne postignu konzistenciju mrvica. Dodajte dva jaja i miješajte dok smjesa ne počne nalikovati ljepljivom tijestu. Brašnom ili sitno samljevenih zobenim pahuljicama posipajte radnu površinu i na njoj razvaljajte tijesto na približno pet centimetara debljine. Pomoću kalupa za keksiće izrezujte tijesto u željene oblike. Posložite ih na lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite otprilike 20 minuta. Poslastice ohladite u potpunosti i pohranite u staklenu ili plastičnu posudu.

Slastice bez pečenja

Sastojci:

  • 1 šalica maslaca od kikirikija
  • 1 čajna žličica kokosovog ulja
  • 1 čajna žličica cimeta
  • kalup za izradu leda

Postupak:

Pazite da kokosovo ulje bude u tekućem obliku. Ako nije, stavite kokosovo ulje u malu posudu na srednje jaku vatru i kuhajte dok se ne otopi. Dodajte mu kikiriki maslac i cimet. Miješajte dok smjesa ne postane potpuno glatka i ne bude temeljito izmiješana. Smjesa treba biti gusta, ali se mora moći izliti u kalup. Potom, izlijte smjesu u kalup za izradu leda i zamrznite. Ako želite možete ih pažljivo ukloniti iz kalupa i čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču jer, u suprotnom, vrlo brzo omekšaju.

Foto: Instagram

0