Filmski kviz, Dani svemira, Krležina zabranjena predstava… Tjedan pred nama pun je zanimljivih događanja

Filmski kviz, Dani svemira, Krležina zabranjena predstava… Tjedan pred nama pun je zanimljivih događanja

Iako je adventsko razdoblje pred vratima te su njegov službeni početak, kao i popratna događanja, najčešća tema razgovora, zadnji tjedan studenog donosi mnoštvo različitih događanja u Zagrebu. Iako su dekica, šalica toplog napitka i nova epizoda omiljene serije mnogima najdraža razonoda nakon posla, u nastavku donosimo nekoliko odličnih događanja u kojima možete uživati u tjednu ispred nas.

Filmski kviz u Grifu

Svi ljubitelji filmova ovog će ponedjeljka doći na svoje jer se u Grifu premijerno održava filmski kviz. Filmoljupci će svoje znanje na području filma moći isprobati 25. studenog od 20 h, a potrebno je okupiti ekipu od četiri člana i požuriti jer je broj mjesta ograničen. Iz Grifa najavljuju: Sve što ste htjeli znati o filmu, a niste se usudili pitati, pitat ćemo vas mi na Filmskom kvizu u Grifu! Kako se prijaviti, možete potražiti na Facebook stranici događanja.

Jonathan & The Siids u Vintage Industrial baru

U Vintage Industrial bar dolazi Jonathan i sa sobom dovodi riječi rock-electro pop duo The Siids. Riječ je o prvom glazbenom sastavu riječkog benda Jonathan nakon povratka s američke turneje, na kojoj su održali devet koncerata. Jonathan iza sebve ima osam nominacija za glazbenu nagradu Rock & Off, a njihovu smo glazbu mogli čuti i u domaćoj seriji “Novine”. U koncertu ćete moći uživati u četvrtak, 28. studenog, a koncert je zakazan za 21:30.

Dani svemira u Tehničkom muzeju Nikole Tesle

Od srijede do petka u Tehničkom muzeju Nikole Tesle održat će se šest zanimljivih predavanja na temu svemira i najnovijih istraživanja vezanih uz svemir. Predavanja su dio znanstveno-popularne manifestacije Dani svemira koja je izazvala veliki interes kod učenika, studenata i građana, a njezin je cilj da se kroz šarolik izbor predavanja zainteresiranima omogući što bolji uvid u suvremena istraživanja svemira, kao i da se predstavi korištenje suvremene tehnologije u istraživanjima. U tijeku tri dana održat će se ukupno šest predavanja te će nastupiti pet poznatih predavača. Predavanja će biti popraćena prezentacijama, a više o događanju možete doznati ovdje.

Predstava “Miroslav Krleža o hrvatskoj književnosti”

U subotu 30. studenog u Hrvatskom glazbenom zavodu održat će se posljednja izvedba predstave “Miroslav Krleža o hrvatskoj književnosti”. Riječ je o scenskom uprizorenju zabranjenog predavanja Miroslava Krleže u izvedbi Ozrena Grabarića. Polazeći od Krležinih tekstova, prije svega sinopsisa samoga predavanja i Krležine marginalije o novijoj hrvatskoj književnosti, u Hrvatskom glazbenom zavodu oživljena je Krležina riječ s, koliko je to moguće, asocijacijskim poveznicama na suvremene prilike. Sam tekst priredio je krležolog Vlaho Bogišić, Miroslava Krležu interpretira jedan od prvaka suvremenoga hrvatskoga glumišta Ozren Grabarić, uz pratnju na klaviru Mateja Meštrovića, a režiju potpisuje Aida Bukvić. Detalje o izvedbi možete doznati na Facebook stranici samog događanja.

Božićni sajam Međunarodnog kluba žena

Međunarodni klub žena Zagreb organizira već tradicionalni Božićni sajam u prostorijama Zagrebačkog Velesajma (Paviljon 8). Sajam se održava pod visokim pokroviteljstvom Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, a ima humanitarnu narav. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje koji će također imati priliku osvojiti vrijedne nagrade putem bogate tombole i tako učestvovati u prikupljanju sredstava koja su ove godine namijenjena udruzi Mali Zmaj u Zagrebu koja ima za cilj poboljšati kvalitetu života siromašne djece i djece u potrebi. Sajam će se održati 1. prosinca od 11 do 16 sati.

Foto: Unsplash, Facebook, PR

Učitati još
Zatvori