Tjedan pred nama donosi odličan ‘stand up’, novu hit predstavu i super koncerte

Tjedan pred nama donosi odličan ‘stand up’, novu hit predstavu i super koncerte

Unsplash cover

Genijalan stand up

Studio smijeha 21. veljače u 20 sati donosi novo izdanje Fuckup Nights Zagreb. Nakon iznimno uspješnih i pomalo neuspješnih noći najvećih neuspjeha u 2017., iduća postaja za Fuckup Nights Zagreb je posebna noć kada se istražuju ne samo profesioni neuspjesi nego i kako neuspjesi u ljubavi utječu na posao i umjetnost. S obzirom da je epidemija uspjeha u veljači posebno koncentrirana na ljubav ovo je posebna tematska večer Fuckup Love gdje ćemo razgovarati o tome kako ljubavni neuspjesi mogu utjecati na profesionalni život, kako na umjetnost te naravno kako se općenito pozabaviti neuspjehom.

Tko će sve govoriti na Fuckup Love? – Mare Milin, fotografkinja, Bruno Šimleša, pisac i Damir Urban, glazbenik
te domaćice večeri, kao i uvijek Marina Orsag (Studio smijeha) i Tamara Puhovski (ProPuh), organizatorice Fuckup večeri.

Ako ne znate štop je Fuckup Nights – radi se o globalnom pokretu koji je nastao u Meksiku 2012. godine s namjerom javnog dijeljenja poslovnih neuspjeha. Stotine ljudi posjećuju ove događaje koji se odvijaju u gradovima diljem svijeta s jednim ili više govornika koji prepričavaju svoje neuspjehe. Od 2016. ProPuh i Studio Smijeha organiziraju Fuckup Nights u Zagrebu.

Predstava ‘Sve o ženama’ ponovno u Hrvatskoj

Komedija “Sve o ženama” najizvođeniji je kazališni tekst Autora Mire Gavrana, premijerno igran diljem svijeta, od Buenos Airesa, Rio de Janeira, Los Angelesa i New Yorka, pa sve do Pariza, Praga, Bratislave, Moskve, Mumbaia, Varšave, Krakova, Ljubljane, Sarajeva, Mostara, Klaipede, Trnave, Prištine, Novosibirska, Bangalorea…Nakon tri tisuće repriza , koje su imale više od sedamsto tisuća gledatelja, ova komedija ponovno se igra u Hrvatskoj. Režiju potpisuje Mladena Gavran koja je 2000.godine glumila u praizvedbi ovoga teksta u zagrebačkom Epilog Teatru.

Provjerite što je to toliko neodoljivo u predstavi o suvremenim ženama, u kojoj se humor i emocije na neobičan način isprepleću kroz pet različitih priča, uz pomoć atraktivnih glumačkih transformacija vodeći vas prema neodoljivoj kazališnoj čaroliji. Pred vama su tri sjajne glumice u dinamičnoj , zabavnoj i dirljivoj priči koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Premijera predstave održat će se u KD Vatroslav Lisinski ove srijede 21. veljače, a ulaznice za predstavu, kao i raspored narednih izvedbi možete naći na lisinski.hr.

1440x620_151877216312

All That Jazz

Boogie klub i u tjednu koji je pred nama donosi odličan jazz glazbeni sadržaj. U srijedu 21. veljače na repertoaru je Charlie Jurković Trio. Darko Jurković Charlie je višestruko nagrađivani riječki jazz gitarist – do sada je sedam puta osvojio nagradu “Status” za najboljeg domaćeg jazz gitarista te dva “Porina”; za najbolju instrumentalnu izvedbu ‘Cantando No Toro’ 2005. godine i najbolji jazz album 2015. godine – “Jazzy Bach” (Cro Rec.), zajedno s Matijom Dedićem.

Darko je jedan od rijetkih gitarista u svijetu koji svira tehnikom “two hand tapping” koju je 80ih godina prošlog stoljeća prezentirao američki jazzist Stanley Jordan. Na koncertu Darko će nastupati sa dvije gitare što je još veća rijetkost. Dio koncerta biti će sviran u trio s izvrsnim Zvonimirom Šestakom na kontrabasu i Jankom Novoselićem na bubnjevima, dok će dio biti solo nastup s dvije gitare. Na repertoaru će se naći standardi i orginalne kompozicije sa zadnjeg studijskog albuma “Dark Moments” (Menart, 2017.).

Filip Pavić Quartet je u Boogieju na rasporedu u četvrtak, 22. veljače. Kvartet Filipa Pavića je bend sastavljen od dva mlada talentirana jazz glazbenika i dvije jazz legende. Filip Pavić i Ivar Roban Križić su obojica pred završetkom studija na jazz akademiji u Grazu, te su vrlo aktivni i traženi, kako na austrijskoj, tako i na hrvatskoj jazz sceni, pa su tako već sada imali prilike nastupati s nekim svjetski poznatim glazbenicima, kao što su Jim Rotondi, Charles Tolliver, Miguel Zenon, Renato Chicco i drugi. Davor Križić i Kruno Levačić su spiritus movens hrvatskoga jazza i improvizirane glazbe općenito, istinski umjetnici koji nikada ne prestaju tražiti nove puteve kreativnosti i ekspresije. Ova četvorica glazbenika svirat će autorske kompozicije i jazz standarde na osebujan i svjež način.

Subota u Boogieju je rezervirana za divu hrvatskog jazza – Jasnu Bilušić i New Deal. Nova/stara ekipa ponovno okupljena snagom bezvremenih melodija poziva sve ljubitelje dobre glazbe na druženje u šarmantni ”Boogie”, novi zagrebački klupski biser u centru grada!

Ekipu krase fantastični junior na gitari Marko Bertić, nenadmašivi Saša Nestorović na saxu, uzemljujući element, naš hitroprsti Saša Borovec, a Salih Sadiković mjeri otkucaje svih srdaca na bini i ispred nje. I, naravno, ornament u zlatnim godinama, husky voice Jasne Bilušić.

Otputujete u Monte Carlo na jednu večer

U petak 23. veljače čeka vas nešto otmjeniji i elegantniji izlazak ovog tjedna – “Sera di Monte Carlo”. Večer je zamišljena kao privatna i otmjenija tematska zabava, u kojoj se prije svega mora ispoštovati dress code – class. U toku večeri moći ćete uživati u nekoliko vrsta aperitiva, finger fooda, pjenušcu, viskiju, ginu i pokojem koktelčiću.

Prijem gostiju počinje u 21 sat, a zabava službeno traje do 2 sata ujutro. Dolaskom na ovu gala večeru očekuju vas ljubazni domaćini uz piće dobrodošlice, a kroz noć pratiti će vas probrana plesna jazz, bossa nova i swing glazba. Svim posjetiteljima biti će dostupan i zanimljiv “buffet” sa finger food delicijama. Prijave na Sera di Monte Carlo gala večeru možete napraviti slijedeći upute Facebook stranice.

DSC_8399

Priliku za osvojiti po dvije ulaznice imat će sretnik ili sretnica koji na ifeellucky@journal.hr pošalju svoje ime i prezime te adresu s nazivom SERA DI MONTE CARLO u predmet e-maila. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu, prijatelja ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju. Javljati nam se možete sve do 21. veljače do 12 sati kada ćemo i obznaniti dobitnike!

Čestitamo Ani Kovač na osvojenim ulaznicama!

Koncert u HNK kakav još niste doživjeli

Premijerom predstave Kein Licht. skladatelja Philippea Manouryja koja se održala koncem 2017. godine, Zagreb se ucrtao na kartu najjačih opernih scena u Europi. Predstava je nastala u produkciji Opéra Comique iz Pariza te koprodukciji zagrebačkoga Hrvatskog narodnog kazališta, njemačkoga Ruhrtriennalea, Les Théâtres de la Ville iz Luxembourga, Festival Musica iz Strasbourga, Opére National du Rhin, Münchner Kammerspiele, IRCAM – Centre Pompidou, United instruments iz Lucilina. Operno djelo Kein Licht. osvojil je prestižnu nagradu FEDORA koja se dodjeljuje za najbolje nove europske operne kreacije. Praizvedba predstave bila je na festivalu Ruhrtriennale u Duisburgu, a zatim je premijerno izvođena u Parizu, Zagrebu i Luxemburgu.

Promičući jedan od osnovnih ciljeva FEDORE, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu najavljuje koncert „Nove zvijezde operne scene“. Koncert će se održati u nedjelju, 25. veljače u 11 sati u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu. Na koncertu će nastupiti mladi umjetnici: Anabela Barić (sopran), Tanja Ruždjak (sopran), Iva Krušić (mezzosopran), Martina Menegoni (mezzosopran), Sonja Runje (mezzosopran), Mario Filipović (tenor), Leon Košavić (bariton) i Matija Meić (bariton) uz glasovirsku pratnju Darijana Ivezića. Ulaz na koncert je slobodan, a ulaznice se preuzimaju na blagajni HNK. Rezrervacije nisu moguće.

27858414_10156100926758491_9212248788370842988_n

Foto: HNK, Unsplash, Teatar Gavran, SERA DI MONTE CARLO

Učitati još
Zatvori