Najzanimljivija događanja u zadnjem tjednu veljače

Tjedan koji je pred nama obiluje raznim društvenim događanjima, a mi smo se potrudili napraviti presjek onih najzanimljivijih. Pa krenimo.

Maškare u Johanu Francku

U utorak 25.2. od 20 sati u popularnom Johan Francku na glavnom zagrebačkom trgu, na jednu noć plesni podij preuzet će maškare. Pod organizacijskom palicom yem ekipe plesom će se definitivno tjerati zima, a idealan je i izgovor razbiti monotoniju tjedna jednim laganim izlaskom. Za glazbenu podlogu se brinu Indy, Kiki B. i Jaxtasy, maskirani trojac koji, kad se ne maškara, kormilari Operom, Katranom, Tvornicom i Klubom. Ulaz je besplatan za sve Maškare, a najbolje će osvojiti i nagrade. Oni kojima nije do maškaranja ulaz će morati platiti 30kn.

Naj naj naj festival 2020.

Jubilarni 20 rođendan Naj naj naj festivala starta u srijedu 26.2. i traje do nedjelje 1.3.2020. u gradskom kazalištu Žar ptica. Poseban je ne samo zbog slavljeničkog izdanja, nego i zbog svojeg humanitarnog karaktera, jer je u cijelosti posvećen borbi protiv vršnjačkog nasilja. Svečanim otvorenjem s predstavom o vršnjačkom nasilju Ako kažeš, gotov si! u srijedu u 11 sati, festival se pridružuje obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja i Dana ružičastih majica u Hrvatskoj. Kupnjom ulaznice po vrlo pristupačnoj cijeni, svi će moći sudjelovati u prikupljanju sredstava namijenjenih školskim projektima protiv nasilja.

Cabaret, cirkus, gluma u jednoj predstavi

MiGracije iz Kroacije autorski je projekt koji se bavi temom migracija, a nastao je u suradnji sedam izvođačica i još nekoliko vanjskih suradnica. Inicijativu za okupljanje ovog ženskog kolektiva pokrenule su Marijana Matoković i Nikolina Majdak koje potpisuju dramaturgiju i režiju. Projekt je nastao iz želje da se spoje znanja i iskustva svih sudionica u jedinstvenu predstavu inspiriranu migracijama u svim oblicima; od političkih, poslovnih, turističkih, umjetničkih. U predstavi bit će izvedeno nekoliko autorskih točaka koje objedinjuju više umjetničkih formi; ples, pjevanje, gluma, ples na trapezu, lutkarstvo, hula hoop, animaciju predmeta. Medika, subota od 20 sati.

Ful kul buvljak

Ako mislite da je pravo vrijeme da u svoj ormar ubacite novi fashion komad, bilo unikatni rad domaćeg dizajnera ili pak vintage second hand – pravo mjesto za vas je Boogaloo. Ove subote od 10 do 17 sati održava se Ful Kul Buvljak koji pored bogate i raznovrsne ponude ima svoj stil i stav, a atmosferu takvu da neki ljudi dolaze samo na druženje uz uživanje u piću i glazbi koju vrti DJ Tomi Phanatasma. Ploče, stripovi, predmeti, nakit, odjeća, obuća ili samo druženje – vi birate.

Pocket Palma – promocija albuma

Kraj tjedna definitivno treba obilježiti jednim dobrim koncertom. Jedno od najvećih glazbenih iznenađenja godine – synthwave duo pocket palma predstavljaju svoj debitantski album u Tvornici kulture. Kritičari kažu jedan od najboljih albuma godine, mi smo očarani i stavom i vizualom, a kako oni sami za sebe kažu: pocket palma svojim instrumentalnim dionicama vraća nas u osamdesete, a tekstovima u njima poznatiju prošlost – doba CD-a i preklopnih mobitela, školskih plesova i slomljenih srca. Subota, 21 sat, Tvornica Kulture.

Foto: PR, Pixabay

0