Popustile su mjere, a ovo su mjesta koja posjećujemo ovog vikenda

Popustile su mjere, a ovo su mjesta koja
posjećujemo ovog vikenda

Dugo smo čekali da se život počne vraćati obrisima nekadašnje normale i sada smo to napokon dočekali. U ponoć na snagu stupaju nove, ublažene mjere koje će vrijediti do sredine lipnja. Pekarnice i ugostiteljski objekti sada smiju raditi do 23 sata, restorani, slastičarnice i kafići koji poslužuju hranu mogu otvoriti i unutarnje prostore, na svadbama može biti do 120 gostiju, a dozvoljeno je i okupljanje više od 100 osoba na jednom mjestu. 

Mnogima popuštanje mjera znači da napokon mogu početi normalno raditi. U gradu se već osjeti onaj poznati šušur, potvrđuju se razna događanja i eventi, otvaraju se restorani koji dosad nisu radili jer nisu imali terasu… Gdje se mi veselimo otići u narednim danima i tjednima, izdvojili smo u nastavku.

Gin park u Rougemarin parku

Dugi proljetni dani idealni su za druženja na otvorenom, no zelene oaze koje nude zanimljiv sadržaj u gradu su prava rijetkost. Upravo takva, dosad neotkrivena oaza, krije se u Rougemarin Parku koji je otvoren 18. svibnja. Nakon Chef’s Parka, Rougemarin Park nastavlja s Gin parkom čije je otvorenje u petak, 28. svibnja, u 18 sati. Za glazbu je zadužen DJ Dadoo, a za sve ostalo morat ćete otići u Rougemarin Park smješten u zelenoj šumici ispred poznatog Rougemarin restorana.

Beats & Bites na Tuškancu

BEATS & BITES TUŠKANAC by Staropramen počinje u petak, 28. svibnja i traje deset dana, do 6. lipnja. Održat će se na novoj lokaciji – na krovu garaže Tuškanac u centru Zagreba u potpuno novom ruhu i okruženju. U hladu šume na Tuškancu tako ćemo konačno dobiti priliku osjetiti staro normalno, uživati u druženju na otvorenom te hrani, piću i glazbi.

BEATS & BITES TUŠKANAC by Staropramen je spin-off projekt jednog od najljepših i najposjećenijih proljetnih festivala u Zagrebu – Gastro Music Festa koji se održavao zadnje četiri godine na Zrinjevcu, a ovu petu je dočekao s novim imenom i na novoj atraktivnoj lokaciji.

Očekuju nas  pop-up izdanja poznatih street food miljenika poput El Tora, Ameliea, Mareda, Tipsya, Panija, Woka by Matija, BarBaQ-a, American bara Dollar iz Varaždina, Rakijarnica & Mangosta cocktail bara te Fantastic Street Fooda… U vrhunskoj street food gastronomiji posjetitelji će uživati uz hladni Staropramen, Wai hard seltzer, Coca-Colu, kutjevačke Vrhunske rosee i graševinu te Kotanyi začine u koktelima, a za odličnu muziku i vrhunsku atmosferu pobrinut će se najpoznatiji hrvatski DJ-evi.   

Dječjoj zoni Baby Centra radovat će se klinci, dok će piknik zona s ležaljkama obradovati sve posjetitelje festivala. Naravno, i dalje se mole posjetitelji da poštuju sve mjere, ali prvi koraci povratka u normalu iznimno vesele. Ulazak na festival je besplatan, a radno vrijeme festivala je od svaki dan od 15 sati do 23 sata te vikendom od 12 sati do 23 sata.

Floraart na Bundeku

Foto: Ivan Marinković

Ovogodišnji, 55. Floaart, održat će se od 1. do 6. lipnja na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora zagrebačkog Bundeka, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Na vanjskom dijelu predstavljat će se biljni izlagači s lepezom vlastitih proizvoda te raznim cvjetnim instalacijama i prikazima idejnih rješenja u projektiranju manjih zelenih površina. Natjecanja ‘Hrvatski KUP florista’ i ‘Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijeća’ ove se godine neće održati. Na zapadnom i istočnom otvorenom dijelu jezera Bundek organizirat će se bogata prodaja kaktusa, trajnica i cvijeća po pristupačnim cijenama.

Ulaz je tradicionalno besplatan, a preporuka je da građani parkiraju na istočnom parkingu Zagrebačkog velesajma.

Kava i kolači u slastičarnici Magnolia

Omiljena slastičarnica Magnolia s popuštanjem mjera otvara i svoj unutarnji prostor. Magnolia u Zagrebu ima tri divno uređene slastičarnice, a nama najbliža je ona u Gundulićevoj, gdje se veselimo ponovno sjesti i u miru uživati u prvoj jutarnjoj kavi i najfinijim kolačima.

Ručak u Marketu i Malom Baru

Iako je bistro Market u Gundulićevoj cijelo ovo vrijeme bio otvoren za dostave, jako nas je razveselila vijest da od petka, 28. svibnja, ponovno možemo navratiti do njih, sjesti i u miru uživati u ručku. Od iduće subote kreću s novim, degustacijskim menijem, a otvoreni su od 11 do 23 sata (kuhinja radi do 22h).

Sutra nas očekuje i Marketov poznati Reopening party koji će se održavati svakog petka. Sve aktualne informacije možete pratiti na Marketovim društvenim mrežama.

Još jedan bistro kojem se jako veselimo je Mali Bar, koji se nakon duže pauze otvara u ponedjeljak, 31. svibnja.

Popodnevno druženje u Jolie Petite Patisserie

Jolie Petite Patisserie je, osim po kolačima, poznata po svom divnom interijeru. Poseban je osjećaj sjesti unutra i uživati u dugom ispijanju kave uz omiljene slatke i slane zalogaje. Zato će nam u narednim danima jedna od adresa koju ćemo posjetiti svakako biti i ova slastičarnica na Knežiji.

Foto: PR, Ivan Marinković, Sanja Jagatić

Preporuka

Zatvori