Događanja u Splitu, Šibeniku i Zagrebu koja ne želite propustiti sljedeći tjedan

Događanja u Splitu, Šibeniku i Zagrebu koja ne želite propustiti sljedeći tjedan

Tvrđava sv. Mihovil

Koncert Róisín Murphy u Šibeniku

Poznata najprije kao frontmenica dance i trip hop dua Moloko, a kasnije i kao samostalna sila, Róisín Murphy se vrlo rano pozicionirala kao prepoznatljiva umjetnica i apsolutna vladarica britanske dance scene, kako vokalno, tako i vizualno. Njezini nastupi su veličanstveni te će i koncert 14. kolovoza na Tvrđavi sv. Mihovila prisutnima pružiti njenu dobro znanu kombinaciju samozatajnog šaputanja i raskošnog raspona glasa, s jedne strane opuštajućeg jazza 20-tih godina, a s druge tajnovitog, maštovitog i uvijek odvažnog plesnog ritma.

Hitovi poput Overpowered, You Know Me Better i Movie Star, snažno ističu njenu kreativnost i samopouzdanje, a četiri izdana albuma neodoljivo poigravaju s mainstreamom, istovremeno ostvarujući jedinstveni zvuk.

Vintage Industrial Bar

Zagrebački Vintage Industrial Bar donosi dva fora događanja sljedećeg tjedna: ZNAK – kviz znanja u vrtu i Forbidden Beach Party.

ZNAK vam garantira zabavu, dobro osmišljena pitanja, laku i opuštenu interakciju te naravno nagradni fond za najbolje. Ukoliko se želite priključiti, dovoljno je da skupite ekipu, dođete max pola sata ranije i prijavite se kod moderatorice.

Dva odlična rock grungy vokala – NikolA Marjanović i DinO Purić će 17. pa 18. kolovoza začiniti maratonski vikend party u mnogima najdražem vrtu grada Zagreba. Ulaz je besplatan.

PIKTO u gostima

PIKTO u gostima naziv je serije izložbi suvremene umjetnosti koje će se održavati tijekom Ljeta u Tehničkom. Otvorenje izložbe je u petak 17. kolovoza u 17 sati, a atmosferu će dotano začiniti DJ Iso Miki (KUKU$ Klan).

U posljednjih se deset godina mnogo teoretiziralo o glitch artu tj. umjetnosti greške, ali ovaj umjetnički pravac tek je nedavno zahvaljujući drugim silnicama pop kulture postao popularan u mainstreamu. Ono što je kod glitch arta posebno zanimljivo umjetnicima, ali i publici, je upravo nepredvidljivost rezultata koji se dobiva manipuliranjem elektroničkim komponentama i raznim softverima. U Hrvatskoj je glitch art scena tek u povojima, a jedan od njezinih najaktivnijih predstavnika svakako je Glitchboy 2000, mladi umjetnik čije je umjetničko polazište bila street art i graffiti scena. Posebnost izričaja Glitchboy 2000 je povezivanje suvremenog i klasičnog, digitalnog i modernog. U vrlo zanimljivom umjetničkom ciklusu ‘Social Anxiety’, Glitchboy 2000 je uspio klasičnom slikarskom tehnikom ulja na platnu fizički zarobiti nepredvidljivost digitalne greške, prikazavši svjetski poznata likovna djela u glitch intervenciji… – iz teksta Nele Simić

Glitchboy 2000

A kako smo mi doživjeli rad ovog zanimljivog umjetnika možete saznati ovdje.

Špijun koji me napucao

CineStar dan za 10

Za sve ljubitelje velikog platna i najukusnijih kokica, CineStar je i ovoga ljeta pripremio neodoljivu priliku koja se ne propušta. U utorak, 14.08., ‘CineStar dan za 10′, najbolji je kino dan u godini i savršena je prilika za pogledati najnovije naslove po posebnoj cijeni od 10 kuna po ulaznici. Idealna prilika za druženje uz raznovrsne žanrove i omiljene glumce definitivno će zaokružiti i ispuniti ljeto i slobodno vrijeme.

Svake godine odaziv je sve veći pa je prošlo ljeto u filmovima na ‘Danu za 10’ uživalo preko 70 000 posjetitelja, čime su CineStar kina postavila novi regionalan rekord posjećenosti nekog kina u jednom danu u tjednu.

Mamma Mia 2

‘Dan za 10’ znači da ćete tog dana sve kinoulaznice moći kupiti za samo 10 kuna, a to uključuje i aktualne kino hitove kao što su: ‘Nemoguća misija: Raspad sistema’ s Tom Cruiseom u glavnoj ulozi, ‘Špijun koji me napucao’ urnebesna komedija s Milom Kunis, ‘Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju’ te mjuzikl ‘Mamma Mia: Here We Go Again’.

Cijena također uključuje i dodatke poput 3D, love box, VIP sjedala, dužina filma, extreme te IMAX. Akciji se pridružuje i Kaptol Boutique Cinema, ali i CineStar 4DX Mall of Split pa ćete po cijeni od 10 kuna moći uživati u najboljem novom kinu u Europi (ICTA nagrada 2018.) Kao savršen dodatak ovom kino iskustvu s pet zvjezdica, CineStar je pripremio i posebnu ponudu kokica i pića.

Nemoguća misija: Raspad sistema

Svi znamo koliko nam je svaki slobodan trenutak dragocjen, stoga ne čekajte, već se pobrinite da ga iskoristite kvalitetno i nezaboravno uz svoje najdraže pred velikim kino platnima CineStar kina, gdje ćete skupiti i stvarati uspomene kojih ćete se uvijek rado sjećati. Više informacija, kao i kupnja ulaznica, moguća je online na blitz-cinestar.hr.

Foto: Joey Thompson za Unsplash, promo

Učitati još
Zatvori