Kako provesti blagdanski tjedan? Pronašli smo najbolja događanja u Zagrebu

Kako provesti blagdanski tjedan? Pronašli
smo najbolja događanja u Zagrebu

anita.mioc
@anita.mioc

Kako blagdanski tjedan učiniti još čarobnijim i posebnijim? Uz brojna druženja s obitelji i prijateljima, kićenje bora, uživanje u hrani i piću te odmaranju ispred malih ekrana, u nastavku donosimo nekoliko odličnih događaja koja nećete htjeti propustiti ako blagdanski tjedan provodite u Zagrebu.

Filmski advent na Tuškancu

14. prosinca Kino Tuškanac transformiralo se u mjesto filmske božićne čarolije. Sve do 30. prosinca tamo ćete moći pogledati obiteljske božićne igrane i animirane filmove, većinom klasike koji su obilježili naša djetinjstva. Sljedeći tjedan Filmski advent na Tuškancu donosi klasike poput Philadelphijske priče, Cherbourških kišobrana, Velikog Lebowskog i Povratka u budućnost.

Vesna Pisarović na Baš Naš Badnjaku u Klovićevim dvorima

Vesna Pisarović vraća se na hrvatsku glazbenu scenu! Dozu nostalgije pronađite na Baš Naš Badnjaku uz najveće Vesnine hitove. Koncert je dio adventskog programa Baš Naš Advent u Klovićevim dvorima i počinje u 12 sati na Badnjak.

Orašar Escape Room u Muzeju za umjetnost i obrt

Kako mališanima blagdane učiniti još čarobnijima i boljima? Muzej za umjetnost i obrt pripremio je zabavnu igru inspiriranu poznatim baletom – Orašar Escape Room. Nakon uživanja u izložbi Orašar koja otkria najljepše scene iz baleta Orašar poput Badnje večeri, Klarinu sobu i njen san o borbi miševa i vojnika, Snježno kraljevstvo i Kraljevstvo slatkiša, Orašar Escape Room donosi zagonetke odgonetavanjem kojih se dolazi se do konačnog rješenja – slatkiša, kako i priliči u Kraljevstvu slatkiša!

Kvizni režim by Silvije Pleština na Adventu na Europskom trgu

Nakon uživanja u najboljim blagdanskim poslasticama, božićna večer donosi još jednu poslaticu – Kvizni režim u režiji Sivija Pleštine. Skupite ekipu, prošećite do Adventa na Europskom trgu i zabavite se u glazbu i pitanja iz opće i popularne kulture.

Klizanje na Ledenom parku

Još jedan od zabavnih aktivnosti koja će blagdansko razdoblje učiniti još posebnijim je klizanje na Ledenom parku na Tomislavcu. Uz odličnu glazbu, sjaj lampica i okruženo svim adventskim poslasticama u kojima možete uživati prije ili nakon, klizanje je jedna od onih aktivnosti u kojima će uživati jednako uživati ekipe, obitelji, parovi ili solo klizači.

Učitati još
Zatvori