Dioklecijanova palača mogla bi postati novi LEGO set

Dioklecijanova palača mogla bi
postati novi LEGO set

lego dioklecijan 4

Službena stranica Lego Ideas potiče sve ljubitelje ovih legendarnih kockica da kreiraju svoj projekt izgradnje nekih od najljepših i znamenitih građevina te posjetom svi mogu i glasovati za najbolji projekt. Kolekcionar LEGO setova Ilija Šundov kreirao je digitalnu maketu Dioklecijanove palače na Lego Digital Designer aplikaciji, putem koje kreativci i obožavatelji kockica javnosti predstavljaju vlastitu viziju idealnog LEGO seta.

Rješenja koja prikupe 10000 glasova analizirat će stručna LEGO komisije koja odlučuje o komercijalizaciji projekta. Dioklecijanova palača trenutačno broji preko 2200 glasova, a za prikupljanje potrebnih glasova preostalo je još 236 dana.

lego dioklecijan 1

lego dioklecijan 3

Svi koji žele da jedna od najpopularnijih domaćih turističkih atrakcija, koja je i pod zaštitom UNESCO-a, zaživi kao LEGO set dostupan u prodaji, mogu glasati na linku. No, ovaj kreativac, odlučio je napraviti palaču i u opipljivoj verziji tako da je kreirao maketu sastavljenu od čak 5468 kockica. Razvoj glasovanja možete pratiti na linku te putem Facebook stranice.

lego dioklecijan 2

Foto: LEGO Dioklecijanova palača

 

 

Učitati još
Zatvori