Što je digitalni wellness i kako nam može transformirati život?

Što je digitalni wellness i kako nam
može transformirati život?

Bez obzira radimo li još uvijek od kuće ili smo se vratili u ured, činjenica je da velik broj sati provodimo upravo za računalom. Od pisanja jutarnjih mailova preko cjelodnevnog Zoomanja, a čak i kad s poslom završimo, često se volimo opustiti upravo scrollajući računalom i pretraživajući razne sadržaje koji nas interesiraju u slobodno vrijeme. Život je danas nezamisliv bez tehnologija koje su se uvukle u svaku njegovu poru, ali često donose i svoje boljke.

Bolovi u leđima, rukama, napetost samo su neki od simptoma na koje se često znamo požaliti. Na Journalu vam puno pišemo o wellnessu u onom klasičnom smislu i kako u slobodno vrijeme možete pomoći svom tijelu da se relaksira. Međutim, vrijeme je da se pozabavimo konceptom digitalnog wellnessa koji nam može sasvim redefinirati način na koji radimo i kako se osjećamo!

Ergonomija i digitalni wellness ili kako okrenuti tehnologiju u našu korist?

Digitalni wellness zapravo je vrlo prirodan i vraća nas na logičke postavke stvari, a to je kako nam tehnologija može pomoći u svakodnevici? Kako se uz pomoć tehnologije možemo osjećati bolje i produktivnije? Jedan je od najvažnijih elemenata u tom konceptu upravo ergonomija. Ergonomija našeg radnog mjesta izuzetno je važna i to ne samo kad govorimo o stolcu za kojim sjedimo ispred računala. Za bolove i napetost u šakama i zglobovima ruku često je odgovorna upravo oprema, posebice miš i tipkovnica.

Ergo-friendly tehnologija koju koristimo može nam značajno olakšati sate uz računalo i to ne samo zbog boli koja nestaje jer je prilagođena našem tijelu, već i zbog povećane produktivnosti. Uz manje fizičkog napora i opremu koja je rađena tako da nam prirodno odgovara, bolje se koncentriramo zbog čega obavljamo veću količinu posla u kraće vrijeme.

Dva ergo-friendly proizvoda koja rade veću razliku nego što možda mislite

Miš i tipkovnica dio su opreme koji neopravdano zanemarujemo, ali čine veliku razliku. Ako želite jumpstartati svoj fokus i način rada po principima digitalnog wellnessa, pronašli smo dva proizvoda koja su odlična kombinacija.

Logitechov ERGOM575 miš interesantnog je dizajna kakav još niste vidjeli. To je upravo zato što je razvijen kako bi ergonomski potpuno odgovarao obliku naše ruke i pružio maksimalnu udobnost. ERGO M575 ne pomiče se za upravljanje kursorom, već za to služi pametno oblikovana bočna kugla. Miš se razlikuje i po tome što je idealan za radne prostore i stolove na kojima je ušteda prostora važna, upravo zato što nije potrebno micati ruku. Veću slobodu pruža nam i zahvaljujući Bluetooth i USB načinu povezivanja pa tako ovaj miš garantira signal na udaljenosti do 10 metara. Praktičan je za upravljanje i baterija ne zahtijeva dodatno punjenje do čak dvije godine, a ono što nam je posebice zapelo za oko je činjenica da ga možemo sasvim prilagoditi našem načinu korištenja uz posebno kreirani ERGO vodič.

Osim miša, pažnju zaslužuje i pametno osmišljena Logitechova ERGO K860 tipkovnica. Netipičnog dizajna, tipkovnica značajno smanjuje napinjanje ruku i zglobova i poboljšava držanje. Zakrivljeni dizajn omogućava da prste, šake i cijele ruke držimo u prirodnom položaju, a dokazano je da ova tipkovnica smanjuje napetost mišića trapeziusa za 21 posto zbog čega se istovremeno smanjuje napetost u ramenima i vratu. Mekan i udoban potporanj na tipkovnici moguće je prilagoditi i povisiti, ovisno o tome koji nam način rada odgovara. Na tipkovnici ERGO K860 možete sami postavljati prečace i dodijeliti tipke za određene funkcije što čini korištenje tipkovnice još praktičnijim i efikasnijim.

Ono najbolje kod korištenja ergonomski dizajnirane opreme je činjenica da nema učinak samo tijekom radnog vremena, već ćemo njezine prednosti osjetiti tijekom cijelog našeg dana zahvaljujući smanjenoj napetosti i zdravijem tijelu. Osjećajte se bolje, pružite sebi veću produktivnost i udobnost odabirom proizvoda iz Logitechove Ergo linije koji će vaše radno okruženje upotpuniti dobitnom kombinacijom ergonomije, udobnosti i dizajna.

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori