Dežman Mini: jedinstveni koncept bara u Zagrebu

Dežman Mini: jedinstveni
koncept bara u Zagrebu

dezman-mini-9

Od trenutka kad je otvoren Dežman bar u Dežmanovoj ulici, brzo se profilirao u jedno od najpopularnijih i najprometnijih mjesta u Zagrebu. Prošle godine pridružio mu se i Dežman Mini Bar i predstavio drugačiji koncept bara u gradu, što je u jeku velikog napretka koktel scene u Hrvatskoj vrlo zanimljiva vijest. I ne samo što se tiče signature koktela, već i ostatka ponude koja se sastoji samo od najfinijih alkoholnih pića.

dezman-mini-7

Little Mexico, Catch Me, Passage i My House Is Your House

No mi smo svoju priču ovog puta posvetili koktelima i novoj karti koju već možete isprobati u Dežman Miniju ususret toplim ljetnim danima. Zahvaljujući terasi koja se sad nalazi ispred bara niti ne sumnjamo kako će biti još veći hit što se tiče after work i večernjih okupljališta, a u skladu s time bar će nuditi i razna događanja, DJ večeri, chill ugođaj, tjedne posvećene samo jednom određenom koktelu, klasicima ili svojim posebnim miksevima. U svakom slučaju, odmah počnite planirati degustiranje i pratite njihovu Facebook stranicu.

dezman-mini-8

Jedinstveni koncept bara predstavio nam je glavni Dežmanov bartender Marijan Maksan. Budući da je veliki Dežman osmišljen kao mjesto cjelodnevnog okupljanja, Mini je kao njegova nadogradnja otvoren samo u poslijepodnevnim i večernjim satima (osim subotom kada se otvara i ranije), što je i u skladu s njegovom ponudom u kojoj je fokus isključivo na alkoholnim pićima uz poneke grickalice. Klasični kokteli kao što su Negroni, Manhattan, Old Fashioned, Hanky Panky, Rob Roy itd. s dugom poviješću i originalnom recepturom prisutni su na jednoj strani koktel karte, a na drugoj je trenutačno jedanaest signature kreacija od kojih smo mi isprobali četiri vrste. Karta se mijenja svakih šest mjeseci i kad se radi o vlastitim koktelima, u mini Dežmanu pripremaju vlastite infuzije, sirupe, bittere, svoje kocke leda i sve to spajaju u nešto novo.

dezman-mini-14

Kako Marijan kaže, prije otvaranja Dežman Mini Bar izgleda poput laboratorija s najrazličitijim mirisima i okusima koji se isprepliću u kreaciji novih koktela, ali sve to nestaje kad dođu prvi gosti. Klasični kokteli odležavaju u malim bačvicama koje možete vidjeti pored bara. U njima je uvijek neka druga vrsta koja se služi mjesec dana, a zatim dolazi do promjene. Također, u Dežmanu iz mjeseca u mjesec smišljaju jedan koktel koji možete probati samo ograničenom vremenskom rasponu i nikad više, posebnim koktelima obilježavaju događanja kao što su Dan sv. Patrika, Dan tekile itd. – u svakom slučaju kreativnosti ne nedostaje i uvijek je u ponudi nešto specijalno pripremljeno s ekstra puno pažnje.

dezman-mini-11

Catch Me

dezman-mini-10

Da je svaki detalj na mjestu dokazuju i ohlađene čaše za Martini koje se čuvaju u hladnjaku te custom made kocke leda, kao i ritual koji se izvodi pri pripremi svakog koktela jer Dežman Mini ne nudi samo pića, ovdje ćete doći po cijeli ugođaj – opušteni ambijent ispunjen glazbom i dobrom atmosferom dok uživate u svojem koktelu. Marijanova strast i ekspertiza vidljivi su pri pripremi svake nove čaše, a na pitanje otkud mu inspiracija za nove koktele odgovara da je kreativnost i ljubav prema poslu koji radiš ključna. Za šankom se miješa, pali, izvodi se cijeli show, a tako su nastala i četiri koktela koja vidite na fotografijama – Catch Me, Passage, Little Mexico i My House Is Your House.

dezman-mini-15

dezman-mini-4

Passage

U Dežman Mini Baru očekujte uzbudljivi početak ljeta – od 15. do 21. svibnja sudjelovat će u Cocktail Weeku Zagreb sa specijalnim koktelima, u planu je i Negroni Week od 5. do 11. lipnja gdje se dio prihoda daje u dobrotvorne svrhe, a svaki četvrtak dočekat će vas novi program uz DJ-a i druga iznenađenja. Jedva čekamo!

dezman-mini-13

Little Mexico

dezman-mini-6

My House Is Your House

dezman-mini-3

dezman-mini-1

dezman-mini-2

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori