5 top destinacija za 2017.-u

5 top destinacija za 2017.-u

Iako 2017. godina još nije započela, nikad nije prerano za razmišljanje o najboljim danima kojima nas u njoj očekuju, o onim slobodnim koje ćemo provesti na godišnjem odmoru. Ako imate putovanje u planu, ali još niste odabrali ili počeli razmišljati o vašoj destinaciji, donosimo vam top destinacije za nadolazeću godinu tako da možete uhvatiti prve ponude i uštedjeti nekoliko novčića. U 2016. među najpopularnijim destinacijama neočekivano su se našali Lisabon i Santorini, a nakon 2017. na kartu popularnih destinacija trendseteri će dodati i destinacije koje možete otkriti u nastavku. Rezervirajte letove i pripremite putovnicu! (Nemojte zaboraviti na vrijeme provjeriti ako vam putovnica ili osobna ističu u 2017.-oj jer nitko da želi propustiti godišnji zbog tog razloga.)

VIÑALES, KUBA

Nakon što je Amerika smanjila restrikcije prema Kubi i Amerikancima omogućila odabir Kube kao sljedeće destinacije za putovanje, cijeli svijet se, čini se podsjetio na čar i ljepotu Kube. Iako će većina pohrliti u popularnu Havanu koja se od velikog broja turista ove godine počela mijenjati, Viñales, kojeg većina turista još nije otkrila, i njegove pastelne kuće i farme duhana, još uvijek nudi doživljaj “prave Kube”. Vapnenačke stijene koje ga okružuju, osim što stvaraju očaravajući krajolik, razveselit će one koji i na godišnjem odmoru voli ostati aktivni i ponuditi im nezaboravnu planinarsku avanturu.

CAPRI, ITALIJA

Uske bijele ulice kojer skrivaju male dućane, restorane s talijanskom hranom u njezinom najboljem izdanju i kafiće koji poslužuju jaki espresso kakav Talijeni vole, a kroz koje se poput slapova proteže cvijeće jarke ružičaste i ljubičaste boja, prizor je koji će vas na svakom koraku iznova oduševljavati sve dok se ne okrenete i ne ugledate tirkizno plavo Tirensko more koje okružuje Capri, mali otok na jugu Italije.

Top destinacije za 2017.
Capri

MILOS, GRČKA

Nakon Mikonosa i Santorinija koji su turiste osvojili zalaskom sunca i odličnim noćnim životom nakon, Milos se istaknuo kao sljedeća popularna destinacija u Grčkoj. Gotovo nestvarno prekrasne bijele plaže oplavljajuje čisto more jarko tirkizne boje na ovom vulkanskom otoku poznatom kao mjesto “rođenja” poznate skulpture Venere.

AZORI, PORTUGAL

Bilo je samo pitanje vremena kad će se na karti popularnih mjesta za putovanja naći i ovo mjesto koje, kad govorimo o destinacijama za godišnji odmor, nazivaju “novim Islandom” i čije prirodne ljepote opisuju kao spoj srednjovjekovnih portugalskih gradića, visokih irskih hridi, havajskih vulkana, skandinavskih vrućih vrela i hrapavih patagonijskih kratera. Svake godine taj čarobni portugalski arhipelag Azori bilježi porast od oko 30 posto turista što 2017. pretvara u savršeno vrijeme za planiranje odmora upravo na devet otoka koji čine Azori.

ŠRI LANKA

Njezina je povijest seže u početke naše ere, a njezina misteriozna ljepota oduvijek je privlačila i najpoznatije istraživače i moreplovce kroz povijest poput Marca Pola i Vasca da Game. Iako i danas na karti mnogih avanturista, prekrasna Šri Lanka još uvijek nije dosegnula svoj turistički vrhunac. Preduhitrite trendove i odaberite Šri Lanku kao idealnu lokaciju za godišnji odmor u 2017. godine. Putovanje Šri Lankom iskustvo je za sve osjetila jer njezine će boje hipnotizirati vaše oči, lagani povjetarac donijet će miris kardamoma i lišća curry biljke, a za šetnja uz plavo more s gotovo srebrnim odsjajem pod nogama ćete osjetiti sitni pijesak. Iznimnu ljepotu njezinog morem okruženog pejzaža, naći ćete utkanu u ljude koji će vas dočekati raširenih ruku, s velikim osmijehom na licu.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Pexels, Pixabay

Učitati još
Zatvori