O Danima komunikacija i velikim planovima za budućnost s Anđelom Buljan Šiber

O Danima komunikacija i velikim planovima za
budućnost s Anđelom Buljan Šiber

Dani komunikacija 3

Osim gostiju i stranih predavača festival Dani komunikacija ima i jako zanimljive članove Organizacijskog odbora. Razgovarali smo s nekoliko njih o njihovom iskustvu Dana komunikacija, a danas donosimo razgovor s Anđelom Buljan Šiber koja je nakon desetak godina vođenja svoje agencije odlučila napraviti zaokret u karijeri. Što nam je sve ispričala i što sve možemo očekivati na festivalu pročitajte niže…

Planovi za budućnost

1. iZone.agency pokrenuli ste prije desetak godina, a sada ste se odlučili povući u sjenu i prepustiti biznis kolegama… kako je došlo do te odluke i koji su Vam planovi za dalje, što Vas očekuje u budućnosti?

Jednostavno se sve poklopilo. Priča nije nimalo jednostavna, ali pokušat ću pojednostaviti.

Prošle godine sam napunila četrdeset godina i odlučila sam sama sebi nešto pokloniti – vrijeme. Razmišljala sam što mi u životu nedostaje i zaključila da je to jedino vrijeme. Danas je vrijeme najveći luksuz. I pitanje je zašto si to radimo?! Što nas goni?!

Ne mogu reći da sam u životu radila išta što me ne veseli, dapače samo tako i znam raditi. Možda je problem u tome što me previše stvari veseli pa ne stanu ni u 3 života 🙂 Uvijek sam imala puno energije i mogla sam raditi paralelno puno stvari, ali svejedno ne stigne se sve, bar ne u istom trenutku. Prioritete sam morala preslagivati kako se život mijenjao, a neke drage stvari su morale i otpasti.

Sad kad sam shvatila da me ni kolege ni djeca ne trebaju onoliko kao prije, odlučila sam tu razliku vremena potrošiti na sebe 🙂 i na stvari koje su čekale. I dalje nemam vremena za sve i kalendar mi je prilično pun (morat ću na tome još malo poraditi!), ali je to znatno bolje nego prije. Vjerojatno prvi put u životu radim normalno 🙂

Plan je da nemam plana. Odnosno, imam želje, a što će se od njih realizirati, vidjet ćemo. Znanost mi je uvijek bila velika ljubav i tjerala sam to nekako paralelno uz biznis, ali pala je u drugi plan prije trinaest godina kad sam rodila, a u treći plan kad sam pokrenula svoju agenciju. Sad je dobila ozbiljan prostor i to me jako veseli. Tko zna, možda mi postane i prva ljubav.

Dani komunikacija 2

Dani komunikacija

2. Pretpostavljam da je Festival i Vama trenutno u fokusu – čemu se posebno veselite na Festivalu?

Problem je što se ja jako veselim svemu na tom festivalu – i danu i noći, a s godinama se ne može sve kao prije pa nekad moram birati. Dan ili noć. To mi je najgore, a što mi je najbolje… teško mi je reći.

Predavanja budu super, i malo je bez veze da ja to kažem u stilu: „nije što je naše, ali…“ , no predavači su stvarno svjetski. Čak i oni sami ostanu na festivalu (jer je sve na engleskom) i kažu da je program jedan od boljih koji su vidjeli. A mi ponosni…tako nešto u jednoj maloj Hrvatskoj (tu treba Dunju, direktoricu programa, posebno pohvaliti jer radi vrhunsku cenzuru i svi moramo bubreg založiti kao garanciju za kvalitetu predavača).

Naš fokus je prvenstveno na edukativnom dijelu i to nam je najvažnije iako volimo dočekati i zoru uz dobru muziku pa se i time pozabavimo 🙂

3. Do sada smo Vas mogli i slušati na Festivalu – što Vam je draže i zašto, biti “iza kulise” ili kao aktivan predavač i gost Festivala?

Ne znam. Nama se taj festival uvukao pod kožu. Temeljen je na pozitivnoj energiji između ljudi u organizaciji (svi redom konkurenti jedni drugima – to se rijetko viđa u biznisu) te na visokim poslovnim standardima i dok je tako, ja sam tu. Prilično sam prilagodljiva, ali ne mogu raditi bilo što i s bilo kim. Za ovaj festival i ovaj tim ljudi, ništa mi nije teško iako bi bilo lijepo jednom doći i ništa ne raditi – ni iza kulise niti kao predavač 🙂

Dani komunikacija 1

4. S obzirom na Vaše bogato iskustvo u digitalnom marketingu, no i s obzirom na Vaše obrazovanje, možete li dati savjet onima koji tek kreću stvarati karijeru u tom polju?

1. kontinuirana samoedukacija
2. budite u industriji koja rasta
3. radite ono što volite

5. Veselite li se posebno nekom gostu ili dijelu programa ovogodišnjeg programa? Što biste izdvojili, preporučili posjetiteljima koji dolaze u Rovinj?

Hm, toliko je bogat program da ne znam što bih izdvojila. Možda najzvučnija imena – direktor Trumpove kampanje Brad Parscale (vrlo aktualno zbog afere Facebook i Cambridge Analytica) – bit će zanimljivo čuti pitanja iz publike i još zanimljivije njegove odgovore. I Susan Bennett – Siri, glas iz iPhonea, vrlo interesantna žena.

A posebno bih preporučila svima da se obavezno prije festivala doooobro naspavaju 😉

Dani komunikacija

Foto: Dani komunikacija

Učitati još
Zatvori