Dancers & Dogs: kad se ples i ljubimci spoje nastaje jako cool projekt

Dancers & Dogs: kad se ples i ljubimci
spoje nastaje jako cool projekt

Ples, fotografija i psi. Službeni fotografski projekt Kelly Pratt i Ian Kreidicha, poznatih fotografa iz St. Louisa, spojili su sve svoje ljubavi u jednu i tako je nastao cool projekt Dancers & Dogs. Svi profesionalni plesači mogu se prijaviti i tako postati dio ovog krasnog projekta. U procesu realizacije otvorile su se i brojne druge prilike te je cijela ideja privukla neočekivano veliku pozornost javnosti.

@dancersanddogs

Fotografi su istaknuli kako je cijela ideja Dancers & Dogs ustvari došla prirodno i spontano. S obzirom na to da službeno surađuju s poznatim plesačima iz cijelog svijeta (a oboje vole pse), osmislili su koncept i tako pokrenuli nešto što do sada još nismo vidjeli. Na službenim stranicama u ponudi su i kalendari, majice i printevi za sve one koji dašak umjetnosti žele unijeti u svoj dom.

Dancers & Dogs divan fotografski projekt

@dancersanddogs

Bračni par, udruženim snagama, fotografijom se bavi preko 12 godina, a najčešći klijenti su im upravo plesači. Tako je 2014.-e nastala suradnja sa Saint Louis Ballet školom. Nedavno su odlučili pomaknuti granice i testirati svoje vještine te su na set doveli psa. Kako samo ime projekta kaže Dancers & Dogs objedinjuje ljude i njihove vjerne prijatelje te podiže umjetnost na jednu novu dimenziju. Uskoro ćemo imati prilike vidjeti i neke nove sudionike poput mački i konja, za koje su fotografi dobivali mnogo upita.

Kreativnost na djelu

@dancersanddogs

Casting je za sada međutim, otvoren samo za profesionalne plesače i psiće. Kriteriji su navedeni i strogo se poštuju, a posebno su važni za četveronožne mezimce koji svoju karijeru vide u prilici da stanu ispred objektiva. Nužna su osnovna pravila bontona poput ‘sjedni ili čekaj’, ekstra trikovi uvijek su dobrodošli, no pas se prije svega mora osjećati ugodno u društvu stranaca. Poze, iako izgledaju pomno namještene poprilično su spontane i ovise o trenutku.

@dancersanddogs

@dancersanddogs

 

Foto: Instagram (@dancersanddogs)

 

 

Učitati još
Zatvori