Postoji sjajan razlog zbog kojeg Šibenik želimo posjetiti ovog listopada
Postoji sjajan razlog zbog kojeg Šibenik želimo posjetiti ovog listopada

Postoji sjajan razlog zbog kojeg Šibenik
želimo posjetiti ovog listopada

Drugi vikend u listopadu donosi nam prvi Dalmatia Šibenik Outdoor Festival. Ovogodišnje izdanje sportskog festivala održat će se 8. i 9. listopada na tri lokacije: Malom Vignju (na Jadriji), otoku Zlarinu te Baldekinu, a natjecatelji će se moći prijaviti na čak pet natjecateljskih disciplina. Osim u dvije trail utrke, natjecatelji će moći sudjelovati i u disciplinama sportsko penjanje, SUP, kajak i basket 3×3.

Dalmatia Šibenik Outdoor Festival

Organizator festivala je Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, koja projekt provodi u suorganizaciji s Turističkom zajednicom grada Šibenika i Turističkom zajednicom Zlarin.

Vizija Dalmatia Šibenik Outdoor Festivala jest da se tijekom dvodnevnog trajanja festivala prikažu ljepote ovog kraja te krajobraz koji je idealan za održavanje sportskih natjecanja na otvorenome. Ideja je da svake godine festival organizira na drugoj lokaciji unutar županije, a u tom slučaju natjecateljske discipline će se prilagoditi podneblju i terenu na kojemu će se održavati.

Zašto su odabrane upravo ove lokacije?

Za lokacije održavanja sportskih natjecanja odabrana su dva stogodišnjaka Jadrija, koja je proslavila 100. godišnjicu gradskog kupališta i otok Zlarin, koji ove godine slavi 100 godina organiziranog bavljenja turizmom. Uz to, tu je i Baldekin, mjesto na kojem je „mali“ Dražen Petrović napravio svoje prve košarkaške korake, a koje dolazi kao logičan odabir lokacije za natjecanje u basketu.

Dalmatia Šibenik Outdoor Festival
Dalmatia Šibenik Outdoor Festival

Što nam donosi prvi dan festivala?

Dalmatia Šibenik Outdoor Festival otvara se u subotu, 8. listopada, s trailom s Malog Vignja na Jadriji, gdje će biti startna i ciljna pozicija. Moguće je okušati se na dvije staze. Prva od njih je dugačka 8 km i predviđena je za ljude koji su navikli na određenu tjelesnu aktivnost, ali je bez poteškoća mogu proći i početnici. Istovremeno će u 10:30 sati krenuti i utrka na 17 km koja je predviđena za iskusnije trkače i osobe s boljom fizičkom spremom. Nakon traila bit će organiziran besplatan ručak na Malom Vignju za sve sudionike.

Poslijepodne “selimo” na Zlarin gdje će od 15:00 sati biti organizirano natjecanje u sportskom penjanju, na penjalištu Poturičini kruzi. Neovisno jeste li iskusan penjač, ili tek početnik koji će se po prvi puta okušati u ovoj atraktivnoj outdoor disciplini, sigurno ćete uživati u prekrasnom ambijentu i netaknutoj prirodi otoka Zlarina! Za sve penjače je organiziran besplatan prijevoz s Jadrije.

Dalmatia Šibenik Outdoor Festival
kajak

Nedjelja popodne donosi nam dva natjecanja u basketu na vanjskom igralištu Baldekina. Brojna šibenska djeca krenula su stopama Dražena Petrovića, jednog od najvećih košarkaša svih vremena pa je bilo sasvim logično uključiti i djecu u prvi Dalmatia Šibenik Basket 3×3. Besplatno natjecanje, predviđeno za djecu u dobi od 10 do 14 godina, započet će u 15:00 sati.

U 16:30 sati startat će natjecanje Basket 3×3 za odrasle. Ekipe mogu biti miješane (M i Ž), a mogu se prijaviti maksimalno 4 igrača (3+1 zamjena) po ekipi.

Dalmatia Šibenik Outdoor Festival

Što uključuje kotizacija?

Kupljena kotizacija po promotivnoj cijeni (trail 90 kuna, sportsko penjanje 70 kuna, SUP 70 kuna, kajaking 70 kuna, basket 3×3 160 kn za ekipu) uključuje startni paket s poklonima, Dalmatia Šibenik Outdoor Festival majicu te okrjepu i piće. Svi pobjednici, prva tri mjesta svake od natjecateljskih disciplina, dobit će i vrijedne poklone!

sibenik

Besplatne popratne radionice

Osim u sportskom dijelu natjecanja, posjetitelji mogu uživati i u prigodnim radionicama. Tako djeca u dobi od 5 do 10 godina u subotu, 8. listopada od 10:45 sati mogu prisustvovati Maloj školi outdoor sporta na Malom Vignju (na Jadriji).

U 13:30 sati na Zlarinu će započeti radionica slobodnog penjanja na kojoj se možete upoznati sa sportskim penjanjem, svom potrebnom opremom i njezinim pravilnim korištenjem. Na ovom čarobnom otoku vas od 15:00 sati očekuje i radionica joge.

Na radionicama koje će se na Jadriji održati istoga dana u 14:00 sati imat ćete priliku isprobati SUP i kajak te se pripremiti za nedjeljno natjecanje. Nedjeljno jutro na Jadriji rezervirano je za besplatnu radionicu joge.

Dalmatia Šibenik Outdoor Festival

Neće nedostajati popratnih sadržaja

Partner prvog Dalmatia Šibenik Outdoor Festivala je Šibenska pivovara koja vam ovom prigodom priprema festivalsko pivo. A za odličnu atmosferu i zabavu tijekom održavanja Festivala pobrinut će se poznati voditeljski tandem Marko Slamić i Sanja Raičković te DJ MengRen.

Sve detaljne informacije i prijave na natjecateljske discipline nalaze se na Internet stranici www.dalmatiasibenik.hr. Novosti vezane uz održavanje Festivala možete pratiti i na službenim društvenim mrežama FacebookInstagram,

Foto: Dalmatia Šibenik Outdoor Festivala, Profimedia

Učitati još
Zatvori