Crtež djevojčice iz Rijeke postao IKEA plišana igračka

Švedska robna kuća IKEA svake godine u suradnji s UNICEF-om kreira plišane igračke za dobrotvornu kampanju ‘Plišane igračke za obrazovanje’. Ove su godine po prvi puta u kampanju uključili samu djecu te upotrijebili njihovu maštu i tako su nastali plišanci u kolekciji Sagoskatt.

ikeaigracke2

Među tisućama zabavnih crteža koje je IKEA zaprimila, odabrali su njih 10, a među smiješnim bićima iz cijelog svijeta našlo se i jedno iz Hrvatske. 10-godišnja Karla iz Rijeke nacrtala je svijetloplavo jednooko simpatično čudovište koje je već dostupno u IKEA trgovini po cijeni od 59,90 kn.

ikeaigracke1

Plišanac nastao prema Karlinom crtežu

I drugih 9 životinja iz kolekcija možete kupiti te tako učiniti dobro djelo jer se dio novca od prodanih igračaka ulaže u brojne humanitarne projekte za obrazovanje djece diljem svijeta. Neka su bića pretvorena u igračke za ruku, a neka u plišane igračke različitih veličina koje će krasiti sobe mališana diljem svijeta, posebice onih koji su za njihov izgled svojom maštom i zaslužni.

ikeaigracke3

Plišanci su postali i glavni likovi priče koja je tiskana u obliku knjige ‘Prijatelji u čarobnoj šumi’ te je tako zaokružena ova lijepa inicijativa.

ikeaigracke5

ikeaigracke4

Foto: IKEA

0