Cool food blogerica Eva Knezovic

evapiggie-2

Kao što to u posljednje vrijeme biva, pretražujući bespuća Instagrama nabasali smo na još jednu zanimljivu djevojku koja se bavi gastro bloganjem. Diplomirala je ‘food studies’, u slobodnom prijevodu studij hrane što je samo po sebi dovoljno intrigantno, ali njeno ime i kratko listanje profila doveli su do poveznice s Hrvatskom zbog čega smo je odlučili kontaktirati i saznati čime se bavi.

evapiggie-1

Eva Knezovic već pet godina živi u New Yorku, hrvatskih je korijena, a rođena je i odrasla u Chicagu. Ljubav prema hrani rodila se gledajući mamu i baku kako kuhaju, detaljno pripremajući sve od domaćih sastojaka, što je s godinama vodilo do Evine fascinacije kuhinjom te naposljetku do upisivanja studija koji je usko povezan s hranom. Studij hrane je smjer koji kroz teoretsko proučavanje povezuje hranu, povijest, politiku i okoliš. Predmeti uključuju dizajn hrane, globalizaciju hrane, urbanu poljoprivredu i slično, a Eva je tako posjetila i Meksiko kako bi učila o meksičkoj hrani i kulturi ili povijest talijanske hrane u Firenci. Putuje svijetom i isprobava nove stvari, sve to zabilježavajući na Instagramu s profilom @evapiggie.

evapiggie-8

“U ovih zadnjih pet godina života i studija u New Yorku, pokrenula sam svoj Instagram profil kao i svih drugi: da dijelim dio svoje svakodnevice, ali isto tako da pratim što se događa i gdje se najbolje jede. Nedavno sam se baš posvetila tome i želim vidjeti gdje me društvene mreže mogu odvesti. Sada živim sa svojom sestrom blizankom, i koliko god je ludo i ubrzano ovdje, toliko je i zabavno i neusporedivo s drugim mjestima” govori Eva.

evapiggie-4

“Što se tiče hrane, NYC nema premca. Neki dan sam pojela najveći komad pizze na svijetu, a sinoć sam, primjerice čekala tri i pol sata samo da bi pojela hvaljeni sushi u poznatom restoranu Sugarfish. Jos bolje, to radim minimalno tri puta tjedno. Strpljenje je vrlina, a u gradu kao što je New York i koji ima 24 tisuće restorana, to je apsolutna istina”, dodaje.

evapiggie-3

Kako sama kaže i kako možete vidjeti na njenom Instagramu, najdraža joj je hrana pizza, ali kad je uhvati nostalgija uvijek se može osloniti na mamu da pošalje sarmu i burek iz Chicaga ili svrati u crkvu sv. Ćirila i Metoda na Times Squareu u čijem samostanu redovnice pripremaju najbolju hrvatsku hranu.

evapiggie-5

“Moja tri najdraža restorana u New Yorku su Joe’s Pizza, Dimes i Lilia u Brooklynu. Hrana nudi toliko mogućnosti u povezivanju različitih ljudi i mjesta. Čini me sretnom i bez nje se ne može ništa. Ona bi nam svima trebala biti najbolja prijateljica, a ne neprijatelj”, za kraj komentira Eva.

evapiggie-7

Osim toga ima zaista super stil, a kakve kombinacije bira i što sve zabavno isprobava možete pratiti na njenom Instagram profilu.

evapiggie-6

Foto: @evapiggie

0