Claridge’s je definitivno jedan od najljepših art deco hotela u Londonu

Claridge’s je definitivno jedan od
najljepših art deco hotela u Londonu

Šetnja Londonskim ulicama pravi je doživljaj za sve obožavatelje povijesti i arhitekture. Teško je ne zastajati na svakom uglu i diviti se zgradama, njihovim prilazima i okućnicama. U elitnoj četvrti Mayfair svoj dom pronašao je Claridge’s još davne 1854. Ovaj gradniozni hotel krije bogatu tradiciju i povijesnu priču utkanu u moderan art deco dizajn.

Claridge’s u novom ruhu upečatljivog stila 30-ih.

Poslije Prvog svjetskog rata započinje jedno od najuzbudljivijih razdoblja dizajna. Art deco prepoznatljiv je po spoju prirodnih materijala s futurističkim elementima uz poneki dodir jarke boje, te je simbol bezvremenske elegancije. Mladi tada počinju više izlaziti i partyjati, a mjesta za raskošne zabave ne nedostaje. Claridge’s odlučuje redizajnirati svoj restoran i nekoliko apartmana u skladu s potrebama vremena, te ubrzo postaje omiljeno mjesto okupljanja društvene elite.

A post shared by Claridge's (@claridgeshotel) on

Creme de la creme za izabrane

Nekada mali obiteljski hotel, danas zauzima jednu od vodećih pozicija u hoteljerskoj industriji. Sinonim luksuza kojeg su još u samom početku prepoznale i zavoljele brojne poznate ličnosti kao i članovi kraljevske obitelji. Tradicija je bitan element koji se prožima kroz cijeli koncept hotela. Tako primjerice za ručak možete iskusiti najnovije gastro delicije s menua, a poslijepodne ćete uživati u tradicionalnoj britanskoj čajanci uz dobro poznate deserte. Claridge’s je ove godine predstavio The cookbook, kuharicu sa probranim receptima koji već godinama udovoljavaju čak i najzahtjevnijim gostima. S obzirom na utjecaj kraljevske obitelji koji je jako prisutan u Britaniji, hotel zadržava tradiciju izvrsne usluge koju pruža od trenutka kada prođete kroz ulazna vrata. Velika važnost daje se detaljima i hijerarhiji,  tako ćete za vrijeme boravka moći imati i svog butlera.

Ovo nije još jedan luksuzni hotel bez pozadinske priče

William i Marianne Claridge’s započinju priču o malom obiteljskom hotelu nadahnutom britanskim stilom. Nisu ni slutili da će se ubrzo pretvoriti u omiljeno mjesto okupljanja brojnih hollywoodskih zvijezda, dizajnera, prinčeva i kraljeva. Apartman 212 krije zanimljivu priču koja je spomenuta i na službenoj stranici hotela. Davne 1945. kralj Petar Karađorđević i kraljica Aleksandra boravili su u njemu u trenutku kada se rodio njihov sin princ Petar II.

Ako se ikada zateknete u blizini, a odsjedanje je za vas preskupa opcija, svakako rezervirajte poslijepodnevnu čajanku i dozvolite im da vas razmaze. Claridge’s je jedan od uspješnih primjera brenda koji osvaja srce svakog prolaznika na prvu. Priču o ovom malom raju art deco dizajna pročitajte ovdje.

A post shared by Claridge's (@claridgeshotel) on

A post shared by Claridge's (@claridgeshotel) on

Foto: Instagram

Tekst: Mariam Al Gergawi

Učitati još
Zatvori