Ciljevi za prosinac uz koje ćemo s osmijehom ispratiti godinu

Ciljevi za prosinac uz koje ćemo s
osmijehom ispratiti godinu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sarah (@luckyletters) on

Posljednji je mjesec u godini, a mnogi će reći da stoga mora biti i najbolji. Zaokružujemo godinu i razmišljamo kako smo je proveli i jesmo li možda mogli malo više. Riječ je o razdoblju u kojemu ćemo dobro razmisliti što zapravo želimo i s kim ćemo podijeliti ljubav koju nosimo u sebi.

Iako će mnogi od vas radije razmišljati o novogodišnjim rezolucijama, željama i ciljevima za godinu koja je pred nama, ne bi bilo loše osvrnuti se oko sebe i prosinac provesti najljepše moguće.

Zadnjih dana u ovoj godini odvojite vrijeme za odmor, završavanje započetih projekata i malo nježnosti prema sebi i ljudima koje volimo. Zahvalnost prema ljudima koji su nam pomogli u proteklom periodu i rad na sebi ključ je za postizanje unutarnjeg mira.

Sada je pravo vrijeme za definiranje ciljeva za prosinac i njihovu realizaciju.

Izradite poklone

Nije tajna niti novost da živimo u najintenzivnijim vremenima konzumerizma koji znaju ponekad obesmisliti blagdane. Darivanjem najdražih osoba u vašim životima iskazujete svoju naklonost, pažnju i ljubav, a to ćete najbolje naglasiti ukoliko darujete poklon koji ste sami izradili specijalno za osobu kojoj je namijenjen. Tako ćete pokazati da ste spremni izdvojiti svoje vrijeme (koje ionako nemate), posvećeno razmišljati i djelovati o osobi kako biste je razveselili. Osim toga, pokazat ćete koliko je dobro poznajete, a sve to zajedno je divna gesta koja jača međusobne odnose. ovih dana kupite i pronađite sve što vam je potrebno, potom organizirajte vrijeme za izradu poklona i točno na Božić razveselite one do kojih vam je iskreno stalo.

Proslavite uspjehe

Hoćete li se više fokusirati na pozitivne ili negativne stvari, vaš je izbor. Stoga se prisjetite zbog čeka je godina koja je na izmaku bila dobra i produktivna, što ste sve postigli, naučili i kako ste postali snažniji i uspješniji nego godinu dana prije toga. Zasigurno ćete imati barem nekoliko razloga koji su vrijedni osmijeha i slavlja. Podijelite svoju sreću s ljudima koje volite i priuštite si nezaboravne trenutke. no, nemojte se zaboraviti radovati i tuđim uspjesima. To je najljepši način za zaključivanje godine.

Recite prijateljima i obitelji koliko ih volite

Ponekad mislite da se to podrazumijeva, ali ipak je ljepše kada svoje osjećaje i zahvalnost verbalizirate i toplim zagrljajem to i dokažete. Poklonite svoju pažnju ljudima koji su uvijek tu u svim vašim lijepim i manje lijepim trenucima. Neka prosinac bude vrijeme kada ćete naglasiti svima da znate da možda niste uvijek imali dovoljno vremena za njih,  ali da biste najviše od svega voljeli da u svakom trenutku možete biti uz njih i biti im podrška.

Pokrenite blog ili pišite dnevnik

Zasigurno imate pregršt ideja i planova koji se nalaze na tisućaa papirića i na više mjesta. Neki od njih su u ladicama, rokovnicima, u časopisima koje prelistavate s vremena na vrijem, neki u osobnom računalu, a neke potpuno zaboravite. Kako se to više ne bi događalo, zapipštite sve što ste naučili novo, prenesite svoje znanje i iskustvo. Nemojte štedjeti znanje i informacije koje imate. na kraju krajeva, uvijek se kroz vlastite blogove i misli možete povezati s mnogo većom mrežom ljudi od one koju sad imate, a tako ćete lakše realizirati svoje projekte, ali i pronaći prijatelje sa sličnim interesima. Ukoliko vam samo treba još jedan “ispušni ventil” pišite o svojim osjećajima, pišite poeziju ili kratke priče.

Pročitajte najmanje 20 stranica knjige svaki dan

Izdvojite vrijeme za sebe i ne zaboravite nadograđivati znanje. Pripazite da ne upadnete u kolotečinu i bezvoljnost. Knjige će vam uvijek udahnuti novu inspiraciju, pružiti nova znanja i informacije, stoga si ne uskraćujte čitanje. Osim toga, čitanje će vas i opustiti, pridonijeti da lakše realizirate digitalni detox, realizirate večernju rutinu uz koju ćete imati kvalitetniji san. Ovu praksu od barem 20 pročitanih stranica dnevno nastavite i u godini koja dolazi.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori