3 cilja koja želimo ostvariti prije završetka godine

3 cilja koja želimo ostvariti
prije završetka godine

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LAUREN BULLEN (@gypsea_lust) on

Mnogi će se složiti da jesen prebrzo prođe, a kad studeni pokuca na vrata to znači da će zima doći još brže. I dok jedni razmišljaju o blagdanskoj sezoni, drugi već smišljaju planove za nadolazeću godinu. O uvođenju zdravih promjena mnogo se piše,  a ciljevi koje mnogi ambiciozno postavljaju početkom Nove godine uglavnom ne opstanu dugo. Kako se priča ne bi ponavljala, odlučili smo novogodišnje odluke sagledati iz druge perspektive. Idealno vrijeme za isplanirati neke nove ciljeve je upravo sada. U nastavku donosimo 3 želje koje želimo prekrižiti s ‘to do’ liste prije završetka godine.

Ciljevi: njega iznutra i izvana

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paulina Malina (@paulinamalinapl) on

Kako bi u Novu godinu ušli svježi i puni elana, kroz nadolazeći mjesec pobrinut ćemo se za mentalno i fizičko zdravlje. Staru izreku – da je u zdravom tijelu zdrav duh, treba shvatiti upravo tako. S obzirom na to da se praznička sezona fine hrane opasno bliži, mnogi se već sd pripremaju na detox i dijetu od siječnja. Taj pristup ‘sve ili ništa’ glavni je uzrok razočarenja kada stvari ne idu po rasporedu i svi planovi otope se prije proljetnog snijega. Mindful eating nije samo prolazan trend, to je koncept koji se proteže kroz sve sfere života. Uz njega nećete brinuti o kalorijama, prejedanju, dijetama i začaranom krugu nezadovoljstva popraćenog anksioznošću koja nastupa početkom godine. K tome dodajte malo više vremena na otvorenom kroz šetnje na svježem zraku i riješite se stresa koji se nagomilao svih mjeseci te svježi dočekajte kraj godine. Osjećati se dobro, vrlo brzo se pokazuje i na vanjskom izgledu, stoga se potrudite maksimalizirati sve što vam donosi sreću i pronaći male razloge za veselje u svakom danu.

Mini putovanje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leonie Hanne (@leoniehanne) on

Praznike će mnogi iskoristiti za skijanje ili pak odlazak u neke toplije krajeve, a mnogi će Novu godinu dočekati u vrevi zbivanja svjetskih metropola. Cijene karata i putnih aranžmana zbog visoke potražnje proporcionalno rastu, a slobodnih mjesta već ponestaje. Ciljeve koje želimo ostvariti definitivno uključuju ‘punjenje baterija’ na mini odmoru s kojim ćemo zaključiti godinu. Vikend je izvrsna prilika za istraživanje novih mjesta i road tripova do susjednih zemalja. Osim što ćete izbjeći gužvanje po ulicama s brojnim turistima, manji odmor uštedjet će vam i nešto novaca pa ćete u Novu godinu uči u financijskom plusu. Božični sajmovi kao i svake godine garantiraju dobru zabavu, finu hranu i lijepe uspomene, a svoja vrata otvaraju uskoro.

Detoksikacija doma i osobnih odnosa

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jacqueline Mikuta (@mikutas) on

Detoksikacija i odmor od društvenih mreža, stručnjaci snažno preporučuju. Isto vrijedi i za životni prostor te osobne odnose koji nas okružuju. Čišćenje nereda s polica i ladica definitivno se nalazi na listi ciljeva koje vrijedi ostvariti kroz idućih mjesec dana. Kako bi spojili ugodno s korisnim, organizacija doma odlična je prilika za kućni party. Ne čekajte novogodišnji tulum i okupite prijateljice na modnom buvljaku u stanu. Vrijeme na izmaku mnoge će potaknuti i na preispitivanje postojećih prijateljskih, poslovnih, obiteljskih i ljubavnih odnosa. Uvesti reda u ovu ‘neopipljivu’ sferu života ponekad nije lako, no krajnje je vrijeme za čišćenje emocionalnog nereda i ‘nesređenih’ računa. Ponekad je zdravije prekinuti sve veze i krenuti odvojenim putevima, a ponekad je bolje oprostiti i uložiti u izgradnju svega što se u međuvremenu izgubilo i narušilo.

Foto: Instagram

 

 

Učitati još
Zatvori