Cice mace su glavni hit u vazama i ovoga proljeća
Cice mace su glavni hit u vazama i ovoga proljeća

Cice mace su glavni hit u vazama
i ovoga proljeća

Pored koje god tržnice da prolazite ovih dana, niste mogli ne primijetiti da su cice mace glavni hit u proljetnim buketima. Kao i svake godine u ovo doba vrba iva, popularno zvana cica maca, naći će se u našim vazama i proljetnim aranžmanima. Ova biljka prava je vjesnica proljeća i spremno nas uvodi u sve ljepše dane koji su pred nama.

Cica mace

Zbog svog mekanog cvijeta, ova vrsta vrbe dobila je naziv cica mace, a bilo da ćete ih kombinirati ili ih postaviti same u vazu, uklopit će se u svaki interijer. Ako stoje u vodi cice mace će trajati dulje, no savršeno će pristajati i posudama bez vode, stoga je na vama da ih iskombinirate kako mislite da je najbolje. Cica mace simboliziraju nježnost, ljubav, i pažnju. Često se poklanjaju kao izraz zahvalnosti ili kao gesta ljubavi. Njihova nježna ljepota čini ih omiljenim ukrasima za domove, uredske prostore i svečane prigode, kao što je primjerice blagdan Uskrsa koji je pred nama.

cica-mace

Obogatite svoj interijer cvijećem

Cvijeće u vazama nije samo ukras, već i izvor radosti i ljepote u svakom domu. Bez obzira jeste li ljubitelj minimalističkog dizajna ili volite bogate bukete, postoji bezbroj načina kako cvijeće može unijeti živost i svježinu u vaš prostor. Cica mace lako ćete uklopiti i s drugim popularnim proljetnicama kao što su narcisi, žute vrbe ili tulipani. Pustite mašti na volju i uživajte u ljepoti cvijeća oko vas.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori