Ovog ljeta Caffe de Matoš seli na novu predivnu lokaciju u Zagrebu – Mažuranac

Ovog ljeta Caffe de Matoš seli na novu predivnu lokaciju u Zagrebu – Mažuranac

Ljeto je pred vratima, a grad vrvi raznim događanjima koje jedva čekamo posjetiti. Jedno od njih će i ove godine biti Caffe de Matoš koji se seli na novu lokaciju na Mažurancu. Čagamo, chillamo, igramo se i zafrkavamo čak tri mjeseca na presuper lokaciji u samom srcu Zagreba.

U hladovini drvoreda

Već poznatu zagrebačku manifestaciju Caffe de Matoš ove godine potražite u skrivenom dragulju Donjeg grada, u hladovini drvoreda i pod starinskim fenjerima! Tradicionalno dobri DJ setovi, bendovi, kvizovi, filmovi, igre i bogata ponuda odličnih hladnih koktela i finih zalogaja od 18. lipnja pa sve do 12. rujna stanuju na novoj adresi: na Trgu braće Mažuranić, iza zgrade Lada ili tik do HNK ili odmah pokraj Sokola (ali s potpuno različitom vrstom glazbe). Street food ludih okusa i naziva kao što su Shamanburger & Slatka Prosta, nudi za svakoga po nešto – od mesojeda do vegetarijanaca, kokteli sa svih strana svijeta i naravno hladno pivo. Sve to možete klopnuti i cugnuti na Mažurancu. I da, ledena aromatična limunada nikako nije zanemariva u ljetnim danima i noćima.

Programi za sve generacije

Za DJ pultom će nastupiti vrhunski zagrebački DJ-ji i razmrdati vaše pandemijske bokove, baš kao i bendovi s live nastupima. Vraća se popularni kviz ZGoditak (ponovite svoje znanje o Zagrebu i ako budete dobri poklon je zagarantiran), baš kao i kino na otvorenom. Ove godine se ponedjeljkom isključivo smijemo uz komedije svjetskih produkcija. Jer ne samo da je smijeh najveći lijek već nam je i te kako potreban. Novost u programu je izložba poezije mladih, modernih autora iz regije i radionice string arta za sve posjetitelje. Djela nastala na radionicama namijenjena su humanitarnoj aukciji koja će se održavati online, na službenoj Facebook stranici manifestacije, uz veliku završnu aukciju uživo predzadnjeg dana manifestacije. Sav prihod aukcije ide udruzi SOS Zagreb. Jer ipak je Caffe de Matoš zagrebački event.

Retro duh Zagreba

Zaljubljenicima u selfije i fotke s frendovima zanimljiva će biti i nova scenografija koja, zbog same lokacije i arhitekture koja je okružuje, objedinjuje već poznati retro duh Zagreba u „neka dobra stara vremena“ i industrijski stil. Ako mislite da je nemoguće – uvjerit ćemo vas da je baš moguće.

Nova špica u gradu

Caffe de Matoš radnim danima svoja vrata otvara u 16 sati, a subotom i nedjeljom vas čeka na jutarnjoj kavici (i možda ponekoj rakijici) na novoj špici od 10 sati. Zadnju rundu poslužujemo oko 24 sata i u skladu s preporukama epidemiologa. Sve detalje o programu i točnom rasporedu po danima donosimo u danima koji slijede, a možete ih pronaći i na službenoj Facebook i Instagram stranici Caffea de Matoš. I ne zaboravite: What happens in Zagreb stays in Zagreb!

Foto: Caffe de Matoš

Učitati još
Zatvori