Isprobali smo sve u Rocket Burger Grillu

Isprobali smo sve u Rocket Burger Grillu

Untitled_0057

Sredinom tjedna odlučili smo se počastiti jelima iz Rocket Burger Grilla koji je upravo otvorio svoj novi lokal u Novoj Vesi 19 u Zagrebu. Isprobali smo skoro sva jela, od burgera, rebrica pa do deserta, dobro ih zalili jako finom pivom i opustili se u prostoru ugodnog retro štiha. Priliku smo iskoristili i da ispitamo sve oko menija i novog lokala, evo što nam je ekipa iz Rocketa otkrila….

Untitled_0070

1. Na novoj, još jednoj lokaciji u Zagrebu otvorio se koji u svojoj ponudi donosi sve ono najbolje i najfinije s grilla… No, razlikuje se od uobičajene ponude u dosadašnjim lokalima. Gdje je razlika i zašto?

Kao ljubitelji grilla i naravno burgera, htjeli smo gostima ponuditi veći izbor onoga što znamo i volimo! Rebarca, chicken wings, onion rings… sve te stvari koje mi želimo jesti sada nudimo u najboljem izdanju u velikom prostoru na Novoj Vesi. Najveća razlika je u velikom izboru grilane hrane, ali ovdje radimo i naše famozne burgere, također na otvorenom plamenu (grillu) što znači da dobijemo još veći šmek i specifičnu aromu dima.

 

Untitled_0059

Untitled_0060

 

2. Sa sve većom zajednicom gurmana u Zagrebu koji konzumiraju jela bez životinjskih sastojaka, raste i svijest o važnosti pripreme takvih jela – vi ste u svojoj ponudi doskočili s jednom odličnom zamjenskom burger idejom! O čemu se radi?

Radi se o Portobello gljivi koja teksturom i sočnosti vrlo lagano mijenja meso! Raclette sir dodatno naglašava taj ‘umami’ faktor koji se rijetko postiže bez mesa, a orašasti okus savršeno paše uz gljive.

Untitled_0061

Untitled_0062

3. No, za sve one koji dolaze u Rocket Burger Grill tu je odlična ponuda burgera, sendviča, no istaknuli bismo i rebrica koja su instantno osvojila nepca gostiju. O kakvoj pripremi se radi?

Puno alu folije, puno minuta i puno strpljenja. ? Dugo se peku u pećnici na laganoj temperaturi, no čar dolazi na kraju kada se finiširaju na grillu i premazuju s našim domaćim bbq umakom!

Untitled_0063

Untitled_0064

 

4. Osim bogate ponude jela pićima isto osvajate, a uz burgere najbolje sjeda craft piva. Surađujete s hrvatskim craft pivarima – koje možemo očekivati u ponudi i, možda da nam odate malu tajnu – koje pivo biste uz koje jelo preporučili?

Sve!!! Idealna kombinacija ovisi o vašem osobnom ukusu budući da se craft pive savršeno slažu uz ovaj tip kuhinje. Od Nove Runde imamo American Pale ale i novi Fireball (crveni ale), a od Gardena imamo Session ale, lagan i iznimno svjež te i Pale ale što daje gostima priliku da vide razlike u interpretaciji Pale aleova raznih craft proizvođača. Fireball će savršeno odgovarati uz onion rings (jer ovu pivu koristimo i u smjesi za prženje), session uz Portobello burger, a Pale aleovi dovoljno su svestrani da bi odgovarali skoro uz sve, pogotovo ako je jelo začinjeno bbq umakom.

Untitled_0065

Untitled_0067

5. Za kraj… Nakon jela i ugodnog druženja, svi gosti napustit će prostor s dojmom iznimno ugodne i prijateljske atmosfere koja priziva ponešto i retro duha… Svakako tomu pridonosi interijer i unutrašnje uređenje. Možete li nam otkriti kako ste došli na ideju ove kombinacije retra, industrijskog i minimal stila…? I da, tko je autor genijalne tipografske ilustracije koja (nenametljivo) dominira prostorom?

Retro duh je izvorni izričaj Rocket Burgera kojeg smo u ovom većem prostoru mogli lakše istaknuti. U ovome prostoru je zaživjela naša namjera da postanemo najveći i najozbiljniji burgeraj u Zagrebu. Neonske reklame dodatno naglašavaju taj retro štih, pa smo to htjeli uključiti u prostorno uređenje kao i u prvom našem Rocketu u Tkalčićevoj, unutra i vani.

Autor genijalne ilustracije na zidovima je Tin Bačić, s kojim surađujemo od prvog dana! On je kriv i za dizajn menija u oba lokala. Vjerujemo u poznatu izreku ‘manje je više’ tako da je interijer prvenstveno u službi isticanja onoga što radimo najbolje, a to je hrana.

Untitled_0051

Untitled_0069

 

Untitled_0072

Untitled_0047

Untitled_0075

Untitled_0076

Untitled_0077

Untitled_0050

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori