Ljubav na prvi buket: Nova cvjetna adresa u centru Zagreba
Ljubav na prvi buket: Nova cvjetna adresa u centru Zagreba

Ljubav na prvi buket: Nova cvjetna
adresa u centru Zagreba

U Petrinjskoj ulici u Zagrebu otvorena je cvjećarnica simpatičnog i lako pamtljivog imena – Buketa – uz simpatični moto ‘Ljubav na prvi buket’.

BUKETA1
BUKETA9

Buketa se rodila iz strasti prema cvijeću

Da jedna ljubav može prerasti u divan posao koji će i drugima izmamiti osmijeh na lice, pokazala je mlada Adriana Rajki, 26-godišnja ekonomistica čija je cvjetna adresa efektnog imena, Buketa, nedavno obogatila centar Zagreba, točnije Petrinjsku ulicu. Ona je rezultat dugogodišnjeg promišljanja o otvorenju vlastite cvjećarnice te dekoriranja svečanosti i evenata, a sve iz strasti prema cvijeću.

BUKETA6_AR

Adriana je vrlo kreativna pa joj samo aranžiranje i kombiniranje cvijeća dolazi prirodno. Isto tako, jako dobro zna da su jednostavne stvari i najzvučnije pa su tako nastali ime i pamtljiv moto Ljubav na prvi buket:

‘Buketa’ nastalo je spajanjem riječi buket i prvog slova moga imena. Svi su ga brzo usvojili tako da me sve više i nazivaju Buketa, nego Adriana. Moto je proizašao iz toga što sam željela neki catchy izraz, a cilj nam je svakako i da se ljudi zaljube u naše bukete i aranžmane, govori Adriana.

BUKETA3_ADRIANA_RAJKI
BUKETA4

Clean estetika s naglaskom na biorazgradive elemente

Za to ne treba dugo jer se uistinu događa ta ljubav na prvi pogled. Već pri ulasku, osim cvijeća, svakog kupca osvojit će interijer. Poželjeli su da se svatko osjeća ugodno kao u vlastitome domu pa su se time vodili prilikom uređenja. Prostor je visok, prozračan i svijetao, kako bi cvijeće došlo do izražaja u svojem punom sjaju. Pozornost krade i jedinstveni zid od žive mahovine koji na simboličan način pokazuje Adrianinu želju da u ponudi nemaju ništa umjetno.

Cvjećarnica je jedinstvena po tome što u buketima i aranžmanima koristimo samo cvijeće, gotovo bez zelenila. Riječ je o clean estetici s naglaskom na biorazgradive materijale; dakle bez plastičnog omotnog papira, spužvi… Ponuda cvijeća djelomično ovisi o sezonalnosti, no isto tako se trudimo pronaći i ponuditi manje poznato cvijeće, kao i ono primamljivo bojama i izgledom. Osjetljivije cvijeće kupujemo isključivo po narudžbi jer želimo da je uvijek svježe te, naravno, što dugotrajnije, kaže Adriana i dodaje kako Buketa u svojoj ponudi, osim cvijeća i aranžmana za vaze, nudi i dekoracije za sve vrste svečanosti i događanja: od aranžiranja cvijeća do najma dekorativnih predmeta ovisno o dogovorenoj temi.

BUKETA11
BUKETA13

Do it yourself buket

Tu je još par zanimljivosti po kojima se Buketa ističe, a oduševit će svakog ljubitelja cvijeća. U prostoru, naime, postoji mali showroom. Na tjednoj bazi se slaže cvijeće kao primjer kako aranžmani mogu izgledati na pojedinom događanju. Osim toga, tu je i interesantna mogućnost do it yourself buketa. Svatko može doći i sam složiti buket za sebe ili dragu osobu.

BUKETA5
BUKETA2

Za one koji žele znati više, u najavi su i vođene cvjetne radionice gdje će se u opuštenoj atmosferi i dobrom društvu izrađivati aranžmani u vazama po različitim tematikama. Svaki sudionik svoj cvjetni rad nosi doma.

Sve zanimljivosti i novitete, kao i najave radionica možete pratiti na Instagram profilu i pritom si šarenom dozom cvijeća uljepšati dan!

 

Adresa: Petrinjska ulica 9, Zagreb

Radno vrijeme: pon-pet: 09:00-17:00, subota: 09:00-14:00

Foto: Martina Pašić

Učitati još
Zatvori