Bradley Cooper na Jadranu

Bradley Cooper na Jadranu

Slavni hollywoodski glumac Bradley Cooper svojevremeno je sudjelovao u snimanju jednog od popularnijeg serijala o prirodnim ljepotama svijeta – ‘Treks in a Wild World’ koji je gledatelje vodio na najljepše lokacije trekkinga, hikinga i općenito boravka na otvorenom i uživanju u prirodnim ljepotama lokacije. Serijal je kombinirao ekologiju, antropologiju i povijest te svi gledatelji mogu naučiti mnogo korisnih, a i zanimljivih informacija o destinaciji koja se snima.

Tako je Bradley Cooper posjetio Jadransku obalu tijekom ljetnih mjeseci i to od svibnja pa sve do listopada, ne bi li skrenuo pozornost na otoke i svu njihovu ljepotu i specifičnost. Posjetio je utočište bjeloglavih supova na sjeveru Cresa gdje je sudjelovao čak u puštanju oporavljene ptice nazad u prirodu i divljinu. Nakon Cresa je svoje putovanje nastavio na Kornatima gdje je skrenuo pozornost na ljepotu arhipelaga. Sudjelovao je također i u lovu na hobotnicu s domaćim roniocima i pomorcima prije odlaska na Dugi otok u mjesto Sali gdje je sudjelovao u festivalu Saljske užance.

Cres

Cres

Iako se radi o starijem dokumentarnom filmu iz 2001., prirodne ljepote i očuvanje prirode konstatna su i aktualna tema, i možda nije loše podsjetiti se koje sve ljepote naša obala skriva i koliko se trebamo brinuti o njoj, no isto tako može biti izvrstan poticaj na aktivnost na otvorenome i da se uključite u jednu od najpoznatijih hiking staza, makar slijedeći ‘starog’ Bradley Coopera.

NP Kornati

NP Kornati

T.R.
Foto: Screenshot (‘Burnt’)

Učitati još
Zatvori