Adventska čarolija podno Mosora: Otkrijte jedinstveno Božićno selo
Adventska čarolija podno Mosora: Otkrijte jedinstveno Božićno selo

Adventska čarolija podno Mosora: Otkrijte
jedinstveno Božićno selo

U mjestu Gornji Dolac podno sjeverne strane Mosora u krškom kraju smjestilo se osebujno Božićno selo. Kraj u kojem je podignuto opisan je kao “tipično dalmatinsko brdski, s višetonskim gromadama od stina i s putevima u brdo koji vode negdje”. Upravo je u toj pustopoljini, seocetu bez tekuće vode, kanalizacije i noćne rasvjete Tihomir Lučić odlučio utemeljiti Božićno selo.

Božićno selo ovih je dana po peti puta otvorilo svoja vrata, a posjetitelje dočekuje u nikad sjajnijem izdanju. Naime, u njemu će ove godine zasjati čak 3,8 milijuna lampica.

Osim u svjetlosnim instalacijama, posjetitelji će moći uživati i u prigodnim gastro specijalitetima poput raštike s kaštradinom, bilog kupusa sa svinjskim mesom te fažola s kobasicom.

U Božićnom selu će ih dočekati i  87 životinja koje obitavaju na imanju, a među njima su magarci, konji, guske, ljame, emu i mandarinske patke. Najmlađi će posjetitelji također dobiti priliku upoznati i Djeda Mraza.

bozicno selo
Photo: Rade Popadić/Dalmacija Danas

Božićno selo otvoreno je svakodnevno, izuzev praznika, od 16 do 22 sata. Ulaznica za odrasle iznosi 40 kuna, dok je ulaz besplatan za djecu dobi do 7 godina u pratnji odraslih. Sve ostale informacije o Božićnom selu dostupne su ovdje.

Učitati još
Zatvori