Božićna svjetla Londona

@larainlondon

Mayfair, @larainlondon

Ukrasi londonskih ulica svake godine svojim sjajem nadmaše onu prethodnu. Posebna blagdanska atmosfera proteže se kroz cijeli grad, a stanovnici grada i svi turisti uživaju u svjetlucavoj igri lampica koja ih obasjava.

@snowflakesfairy

Regent Street, @snowflakesfairy

Veličanstveni Regent Street ove je godine zasjao lampicama u spomen na prve ikada koje su ga krasile davne 1954. godine. “The Spirit of Christmas” tema je ovogodišnjih lampica, prisjećajući se pravog osjećaja božićne topline i prošlih vremena. Raspon krila anđela je 17 metara dok je plašt dugačak čak 15 metara! Regent street ukrašen je s 300 000 lampica.

london-bozic-daveburt

Regent Street, @daveburt

Inspiracija za božićne ukrase Carnaby Streeta dolazi iz Victoria i Albert muzeja, a vezana je za izložbu “You Say You Want a Revolution? Records and Rebells 1966-1970”. Izložba je orijentirana na značenje i utjecaj glazbe kasnih 60-ih godina kroz neke od najboljih glazbenih, modnih, filmskih i dizajnerskih performansa.

@igorfain

Carnaby Street, @igorfain

Oxford Street ove je godine ukrasilo 1778 snježnih kuglica sa 750 000 žaruljica i božićne zvijezde humanitarnog karaktera. U suradnji s organizacijom NSPCC koja pomaže djeci ugroženoj nasiljem, donacijom od £5 svaki je donator dobio “svoju” zvijezdu.

@daveburt

Oxford Street, @daveburt

Poljupci ispod grančice imele inspirirali su dekoraciju Market Plaze u Covent Gardenu. 45 lustera u obliku imele visine od 2.5-3.5 metra te s više od 700 svjetlećih “plodova” jedna su od najprofinjenijih dekoracija u Londonu.

@elensham

Covent Garden, @elensham

Trafalgar Square od 1947. božićno drvce dobiva na poklon od Norveške kao zahvalu na britanskoj potpori za vrijeme Drugog svjetskog rata. 22 metra visoka jelka sjaji ukrašena sa 770 svjetlećih žaruljica.

london-bozic-3

Covent Garden, Mirja Vasić

St. Katharine Docks pokraj Tower of London krasi jedino plutajuće božićno drvce u Velikoj Britaniji. Drvce teško 5 i pol tona sa 150 centimetara velikom zvijezdom na vrhu i 14 000 lampica zahtijevalo je angažman 8 ljudi koji su ga ukrašavali 16 sati.

@elensham

St Christopher’s Place, @elensham

Northbank, prvi dio Londona koji je dobio gradsku rasvjetu na struju, ove se godine okrenuo ekologiji. Božićne dekoracije, prve takvog tipa u Velikoj Britaniji, energiju crpe iz iskorištenog ulja restorana tog kvarta.

@angrybaker

Old Bond Street, @angrybaker

Bond Street, glavna ulica bogatog Mayfaira, ove je godine zasjala u lampicama inspiriranim paunovim perjem i raskoši.

Tekst: Mirja Vasić

0