Veliki Black Friday vodič: Popisali smo najbolje akcije i proizvode koje se isplati kupiti
Veliki Black Friday vodič: Popisali smo najbolje akcije i proizvode koje se isplati kupiti

Veliki Black Friday vodič: Popisali smo najbolje akcije i proizvode koje se isplati kupiti

Posljednjih dana mogli ste primijetiti da sa svih strana “vrište” reklame za Black Friday sniženja. U moru svega toga teško je razabrati što nam točno treba, a što kupujemo samo zato što je sniženo. No znate li uopće koja priča stoji iz Crnog petka i kako je sve zapravo počelo?

Prvi zapis o Black Fridayu datira iz 1951. godine kada se pojavljuje u zapisniku jedne tvornice u kojem stoji da su radnici dan nakon Dana zahvalnosti masovno prijavljivali da su bolesni, a sve kako bi spojili produženi vikend od četiri dana. Istovremeno taj pojam počela je koristiti policija iz Philadelphije kako bi opisala prometni kaos i gužve u trgovinama koje su nastajale kao razultat početka božićne kupovne groznice.

Najbolja Black Friday sniženja

Tek početkom osamdesetih termin “black friday” počeo se široko koristiti diljem SAD-a. Prodavači su ga koristili kao termin za dan nakon Dana zahvalnosti kada su napokon poslovali u plusu. Naime, većinu godine poslovanje im je bilo u minusu, odnosno u crvenom, no na Black Friday ljudi su trošli strašno puno zbog popusta i njihovo poslovanje konačno je bilo u plusu, odnosno u crnom. Tek u posljednjih nekoliko godina Black Friday groznica se proširila i ostatkom svijeta, ali nikada nije postala takav hit kao u SAD-u.

Ipak, kako bi bili konkurentni s američkim trgovinama i web trgovinama, i trgovci van SAD-a počeli su nuditi prilično dobre popuste. Kako ih ne biste morali tražiti sami, mi smo se potrudili i pronašli najbolja Black Friday sniženja. U ovom vodiču moći ćete naći apsolutno sve, od kozmetike, skincare proizvoda, preko gadgeta, pametnih uređaja, sve do prehrambenih proizvoda i namještaja.

Učitati još
Zatvori