Keksi s potpisom hrvatske street art umjetnice

Keksi s potpisom hrvatske
street art umjetnice

tumblr_oqnm74bLGN1s2qeojo2_1280

EDIBLE ART

Bite Art su jedinstveni keksi koje je kreirala umjetnica Ana Šerić kao dio njezinog ‘Edible art’ dijela projekta. Projekt je to s kojim promovira Hrvatsku ovim jednostavnim, no originalnim i impresivnim proizvodom. Keksi su tradicionalni paprenjaci, zamiješeni i ispečeni prema originalnoj recepturi. Njihov karakterističan i prepoznatljiv okus dobiven je savršenim balansom deset začina.

No ono što ove kekse diže na jednu posve novu razinu jest da su ukrašeni jestivim reprodukcijama umjetničkih radova mladih hrvatskih, no i onih eminentnih umjetnika pa i starih majstora. Također kada s guštom ispraznite kutiju keksa, ostaje vam ona prazna, no nimalo nije neupotrebljiva! Naime, nakon što izvadite kekse i servirate ih u zdjelici, kutiju možete iskoristiti kao okvir za slike i to kao poliptih za njih četiri.

18425331_1903833119870713_2193169572339637124_n

SVI UMJETNICI

Ovaj stvarno originalan suvenir donosi okuse, mirise, arome, no i ukrase u svaki dom. OKO je mlada hrvatska umjetnica najpoznatija po svojim street art radovima. Također surađuje s raznim festivalima na oslikavanju nekih od najpoznatijih javnih površina, ne samo u Zagrebu, već i diljem Hrvatske. Osim street art radova, uspješno je izlagala i u inozemstvu, jedna od posljednjih izložaba je ona u Londonu. Ako smo i mislili da smo vidjeli njezine radove izvedene u svim mogućim medijima, ovaj projekt Ane Šerić, dokazuje nam suprotno. Osim prelaženja granica medija u kojemu se radovi izvode, Bite art svakako pokazuje da bez obzira na izraz, dob, spol ili čak stoljeće, hrvatska umjetnost i gastronomija su odlični mediji promocije domaćih vrijednosti. Osim umjetnice OKO, kekse ukrašuju još i radovi Vlahe Bukovca, Ane Kolega, Hrvoja Majera, Ivana Rabuzina i Marka Tadića.

Kako funkcioniraju radovi ostalih umjetnika kao sastavni dio paprenjaka i Bite arta, pogledajte u galeriji.

GALERIJA:

tumblr_oqnm74bLGN1s2qeojo1_1280

 

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori