Zagrebački bistro Bulldog ima svježi, ljetni menu

Zagrebački bistro Bulldog ima
svježi, ljetni menu

bulldog-ljeto-2017-5

Smješten u samom centru grada, u Bogovićevoj 6, Bulldog je već godinama kultno okupljalište Zagrepčana. I to ne samo na subotnjoj špici, već svakodnevno, u raznim prilikama. Možda samo na kavu, piće poslije posla ili zalogaj u kojem se posebno gušta na ljetnoj terasi.

U novu sezonu i bistro Bulldog je ušao s nekim svježim novostima. Naime, u kuhinju je ušao jedan mladi Irac koji se zbog ljubavi preselio u Zagreb i predstavio malo drugačiji koncept. Stephen Breslin svakodnevno odlazi na Dolac i kupuje sezonske namirnice od kojih onda stvara svoja jela. Svaki dan nešto drugačije, svaki dan jako fino. Igra se s klasičnim, tradicionalnim hrvatskim okusima i pretvara ih u nešto drugo, na internacionalnoj podlozi.

Bulldog

Stephen Breslin

Novi jelovnik i novi chef

Dugogodišnju kuharsku praksu započeo je u Corku, Irskoj, selio se po cijelom svijetu prije nego što je stigao u Korčulu i zatim, igrom slučaja, u Zagreb. “U Bulldogu sam dobio punu slobodu da kreiram što god poželim. Baza su svježe sezonske namirnice s Dolca kakve je u Irskoj već teško pronaći. Ako ugledam neku namirnicu i zaključim da je apsolutno moram kupiti, onda će puno jela toga dana biti bazirano na njoj. Poput recimo, kozjeg sira danas ili cvijeta tikvice.” govori Stephen.

bulldog-ljeto-2017-9

Datulje punjene kozjim sirom, omotane pršutom

I nastavlja: “Zbog različite dostupnosti sastojaka, u Irskoj sam bio fokusiran pretežito na mesna jela. Ovdje inspiracije ima puno više i to utječe na moj stil kuhanja, moju kreativnost i sve u svemu puno je veći izazov”. Jela se pripremaju i isprobavaju svakodnevno. Ako su odobrena idu na dnevni menu.

Krema od tune i bijelog tartufa, tuna pršut, šparoge, kiseli bob

Krema od tune i bijelog tartufa, pršut, šparoge, kiseli bob

Stephen je u Bulldogu četiri mjeseca, a bistro se sada priprema za vrlo užurbanu ljetnu sezonu kada su dnevno na rasporedu brojnih turista. Mi smo isprobali nekoliko jela, manjih predjela, glavnog jela i deserta. Među njima su datulje punjene kozjim sirom i omotane pršutom, krema od tune i bijelog tartufa s pršutom, pohane loptice od kozjeg sira s parmezanom, na ukiseljenoj cikli s ušećerenim orasima, salata od tikvica s kozjim sirom i pireom od batata, libanonska salata s piletinom, feta sirom i kineskim kupusom i cheesecake od borovnica s umakom od jagoda.

Pohane loptice od kozjeg sira s parmezanom, na cikli s orasima

Pohane loptice od kozjeg sira s parmezanom, na ukiseljenoj cikli s ušećerenim orasima

Osvježavajući okusi zaista pristaju najtoplijoj sezoni. A ne zaboravite da u Bulldogu možete probati i aggrifoccaciju, uzbudljivu talijansku deliciju, koja izgleda kao “križanac” između pizze i focaccije ali je puno više od toga.

Pratite novosti na Facebook stranici i navratite na lagani ručak.

Salata od tikvica s kozjim sirom i pireom od batata

Salata od tikvica s kozjim sirom i pireom od batata

Libanonska salata s piletinom, feta sirom i kineskim kupusom

Libanonska salata s piletinom, feta sirom i kineskim kupusom

Cheesecake od borovnica s umakom od jagoda

Cheesecake od borovnica s umakom od jagoda

bulldog-ljeto-2017-1

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

Učitati još
Zatvori