Simpatični rokovnici mlade umjetnice iz Zadra

monikai 7

MoniKai brend je mlade zadarske umjetnice Monike Šangulin koji donosi rokovnike i bilježnice nastale isprva kao osobni projekt. No, obzirom da je Monika htjela imati tj. kreirati svoje unikatne, ručno izrađene i dizajnirane bilježnice te je odlučila svaladati tehniku.

monikai 10

monikai 8

Rezultat toga jest upoznavanje publike i kupaca s njezinim radom te im je ovim primjerom pokazala kako unikatne rukotvorine imaju svoju vrijednost i čar te su ujedno odličan spoj kreativnosti i uporabe. MoniKai se stalno razvija tako da u ponudi ima razne bilježnice i rokovnike, a najtraženiji su, naravno, oni koji se izrađuju po narudžbi.

monikai 11

monikai 8

Svaka bilježnica je posebna i unikatna te je inspirirana različitim motivima, koje crpi iz svega što ju okružuje, ovisno o tome što ju okupira i zanima u određenom periodu. Motivi koji su joj zanimljivi i dragi su biljke i ilustracije životinja, a boje i detalje bira ovisno o inspiraciji i raspoloženju.

monikai 9

monikai 4

U njezinom radu ogleda se utjecaj velikog broja različitih umjetnika koji ju konstantno inspiriraju i potiču na rad – Tokujin Yoshioka, David Spriggs, Gerhard Richter, Anish Kapoor, Motoi Yamamoto i Dustin Yellin. Ako vas zanimaju njezini unikatni radovi, posjetite Facebook stranicu.

monikai 5

monikai 1

Foto: MoniKai

0