Bijela kuhinja: da ili ne?

Neki bi rekli da su presterilne, neki pak da se prelako prljaju, no bijela boja u kuhinji ipak donosi jednu posebnu notu čistoće i svježine u prostor. Ono što je zasigurno činjenica je da mnogi zaziru od uređenja kuhinje u čistoj bijeloj boji u strahu da neće izgledati toplo i privlačno, ali s njima prostor izgleda prostranije i pogotovo ako imate malu kuhinju, bijele boje se ne biste trebali bojati.

bijelakuhinja1

Uzmite za primjer skandinavsku, čini se već i tradiciju čistih bijelih kuhinja. Uz bijelu se boju najlakše kombiniraju drugi elementi poput drveta ili čelika od kojih je mnogo kuhinjskih pomagala izrađeno, ali i detalji u svim drugim bojama bez bojazni da će izgledati prešareno. Bijelu je boju tako lako upariti s čim god poželite, a lako i ostvaruje odnos s ostalim prostorijama u stanu.

bijelakuhinja13

Isto tako, ako niste sigurni oko jedne čiste nijanse bijele, uvijek je možete kombinirati sa svijetlim bež i nijansama slonove kosti koje će kuhinji podariti toplinu.

Bijela kuhinja

Bijelu kuhinju možete “začiniti” posuđem u drugim bojama, posaditi začinsko bilje, upotpuniti prostor šarenim tepihom. I iako možda nije laka za održavanje, baš zato što se na bijelim površinama sve vidi, razina čistoće će uvijek biti zavidna, a to je ono što se u kuhinjskim prostorijama i traži, zar ne?

Foto: Alvhemmakleri.se, Smeg

0