Beštek – simpatičan novi bistro u Zagrebu

Beštek – simpatičan novi
bistro u Zagrebu

bestek-4

U blizini Autobusnog kolodvora u Zagrebu nedavno je otvoren novi restoran koji ćete, vjerujemo, poželjeti posjetiti. Bistro Beštek smjestio se u Ulici Crvenog križa 31, a u ugodnom interijeru na svoj će omiljeni zalogaj naići i oni koji ne podnose laktozu ili gluten.

bestek-12

Menu se radio po principu ‘što su kuhale naše bake’ tako da se u Bešteku kuha i nudi samo domaće. Namirnice dolaze iz šire okolice Vrbovca iz raznih OPG koji su nagrađivani od struke, a na jelovniku će se naći i ćuftice s pireom, varivo od povrća, sarma i druga jela koja volimo kuhati kod kuće i koja mirišu na djetinjstvo. Ono što je baš zanimljivo je da ćete, naručite li espresso, dobiti svoju dozu kofeina u starinskoj maloj šalici kakve se u obitelji vlasnika Ivane i Vlade Funteka skupljaju već desetljećima.

bestek-7

bestek-5

U Bešteku sami rade kruh, pogačice, njoke, krokete i sl. U ponudi imaju domaći jogurt, domaći maslac i mlijeko bez laktoze, odlične plate od sira i domaćih kobasica koje sami izrađuju od divljači; vepra, jelena i srnetine. A kako bi se sve sljubilo kako treba, tu je i probrana vinska karta.

bestek-11

bestek-10

Menu je zaista pristupačan svima – uz to imaju dostavu koja radi od 10-22h, tako da cijeli dan pa sve do navečer možete naručiti nešto domaće da vam stigne na adresu. Nedjeljom će se pak pobrinuti za obiteljske ručkove i večere. Više o dnevnoj ponudi doznajte na Facebook stranici Bešteka.

bestek-8

bestek-13

Preporuka

Zatvori