Prijedlozi za vikend u Beogradu iz prve ruke

Prijedlozi za vikend u
Beogradu iz prve ruke

beograd-9

Beograd je jedan od onih gradova koji ne osvaja blistavim, kič izgledom, raskošnim fasadama ili širokim bulevarima. Upravo suprotno, on svoj šarm krije u uskim uličicama, teško dostupnim mjestima, dobroj energiji… Rujan je idealno vrijeme da se još bolje upoznate s ovim gradom, možete krenuti na vikend ‘road trip’ za idealan kraj ljeta i lagano ukliziti u novu sezonu punu obaveza. ”Beograd, kao još jedno piće pred fajrunt, putno…” dodaje Jelena Karakaš, koja nam je otkrila nova mjesta u gradu koji je živi 24/7.

Uvijek živa gastro i disko scena iznjedrila je nove favorite na koje valja obratiti pažnju. Pogledajte prijedloge za vrrlooo kvalitetan vikend u nastavku:

19 grams (Kralja Petra 70)

19 grams beograd

Svako pošteno jutro treba mirisati na dobru kavu! Kafići se otvaraju svakodnevno i polako sa scene izbacuju mjesta koja nude lošu dozu kofeina. 19 grams je novi kafić koji se smjestio u srcu Dorćola, u donjoj polovini omiljene šoping ulice Kralja Petra. Naziv potiče od točne gramaže koja je potrebna sa savršenu dozu duplog espressa, a iza koncepta stoji Talijan koji se zaljubio u Beograd. Voljet ćete velike prozore od poda do plafona gdje možete sjediti, ispijati kavu ili uživati u laganim zalogajima.

www.19grams.rs

Re:art Concept (Zetska 4a)

reart beograd

Navijamo iz sve snage za hrabre kreativce! Bojana Brkić je kreativna sila iza marke ručno rađene keramike i porcelana Re:art Concept, a ove jeseni odvažila se da gradu ponudi i mjesto gdje se njene rukotvornine prodaju. Radnja se smjestila u sjenovitu Zetsku ulicu, tik do novog epicentra gradske zabave – Cetinjske ulice. Radi se o ženstvenom, pročišćenom prostoru, koji iako je namjenjen izlaganju keramike i porcelana nije ispunjen prašnjavim policama, već Bojana izlaže komade u posebnim concept stajlinzima gdje svi mogu vidjeti kako delikatne komade uklopiti u svoju svakodnevnicu. Mint, pastelno roza, zlatni detalji… Oh da, ljubav!

www.facebook.com/reartconcept

Cveće zla (Nevesinjska 12)

cveće zla beograd

Ima nečeg duboko privlačnog u lokalima neobičnih naziva, posebno kada su tako zanimljivi da već kad prvi put čujete za njihovo postojanje u glavi razvijete niz filmova. O interijeru, ekipi, ideji… Cveće zla definitivno spada u tu kategoriju! Radi se deli&wine baru vrlo jednostavnog (ali i zanimljivog) interijera. Masivni stolovi od crnog mramora i drvene klupe prije svega su tu kako biste se prepustili gastronomskoj avanturi koja spaja jednostavne zalogaje (ponuda se bazira na sendvičima, a njih rade s nadaleko čuvenim Šarlo kruhom) i pravo vino. Dugački stolovi obećavaju nova sponatana poznanstva, a iako je ovo wine bar, imaju i odličnu kavu.

Disko splav Sloboda (Savski kej, Kula Nebojša)

klub sloboda beograd

Iako su splavovi vezani za ljetnu sezonu, ima jedan jesenski prijedlog na rijeci. Sloboda je svoja vrata otvorila tek sredinom kolovoza, a nalazi se kod Kule Nebojša, na dijelu koji se polako budi i doživljava svoju renesansu (Pristan). Za izgled splava odgovoran je studio Fluid, a oni su kao osnovnu misao inspiracije iskoristili stare brodove koji se mogu vidjeti uz obalu. Zbog toga dominira boja čelika, a splav je u potpunosti otvoren sa svih strana, pa čak posjeduje i pokretan krov, tako da je napokon ostvarena maksimalna veza s prirodom i rijekom. Požurite dok još traje sezona toplijih dana.

Tekst: Jelena Karakaš
Foto: Jelena Karakaš, Creative Commons

Učitati još
Zatvori