Nova ideja za doručak zove se Banana boat

U svijetu se rađaju stalno neke nove ideje za doručak, koji je postao uvjerljivo najraznovrsniji obrok u danu. Budući da je i najvažniji, odlična je stvar da nova inspiracija stalno dolazi i da se sada već teško naći u nedoumici što napraviti za doručak, jer super ideja uistinu je mnogo. Neki od posljednjih trendova koje viđamo kod food blogera su doručak u pastelnim bojama, ljetni doručak ‘to go’ u staklenkama, a upoznali smo se i s principom unicorn tosta.

Banana boat

A sada smo na Instagramu naišli na još jedan zabavan prijedlog za doručak, koji je osim toga i zdrav i organizmu daje pravi mali energetski boost već ujutro. Riječ je o snacku koji se zove banana boat, i za njega vam u osnovnoj varijanti koju je osmislila poznata Instagramerica @naturally.jo trebaju banane, kikiriki maslac i sezonsko voće po vašem izboru. Banana se prepolovi na dva dijela i njena ravna ploha namaže se maslacem od kikirikija. A zatim se na njega stavlja voće poput malina, borovnica i kivija. Za ovaj doručak trebat će vam manje od pet minuta. Jednostavan je, zabavan i ukusan, zbog čega će ga posebno voljeti čak i djeca.

U međuvremenu su i drugi blogeri iskušali ovaj doručak, koji lako može biti i podnevni ili popodnevni snack. Umjesto kikiriki maslaca, isprobali su banane s maslacem od badema, čokoladnim namazom ili jogurtom od soje. A kao topping poslužilo im je i sušeno voće, orašasti plodovi i granola. Što samo pokazuje da svoju savršenu verziju možete osmisliti i sami.

Foto: Instagram

0