Baby spa by Ana: Opuštajući tretmani za bebe s brojnim benefitima
Baby spa by Ana: Opuštajući tretmani za bebe s brojnim benefitima

Baby spa by Ana: Opuštajući tretmani za
bebe s brojnim benefitima

Ako nikada niste čuli za termin “baby spa”, na prvu može zvučati pomalo zbunjujuće – što bebe rade na spa tretmanima? Kako se i tako male opuštaju i uživaju u masažama i bazenima? Porazgovarali smo s Anom Sirovinom, vlasnicom prvog baby spa centra u Hrvatskoj. Otkrila nam je što znači baby spa, kakvi se tretmani sve nude i najvažnije – kakvi su sve benefiti za bebe. Kod nje, u Baby spa by Ana, dolaze bebe već od dva tjedna starosti, a čime osvaja mališane i njihove roditelje donosimo u razgovoru!

Baby spa
  • Možete li nam reći koju riječ o sebi – odakle ljubav i ideja o pokretanju Baby Spa? Gdje ste učili i educirali se o baby programima?
Ja sam Ana, prvostupnica fizioterapije i certificirani instruktor za baby masaže, mama jednog sina. Tečajeve sam završila u Sloveniji. Ljubav prema bebama postoji oduvijek i uvijek sam željela raditi nešto s bebicama.
Volim svoj posao, dajem sve od sebe da se i roditelji i bebe kod mene osjećaju kao doma, a opet kada završim jedva čekam doći svome djetetu i dati mu sebe. Ponekada je isrcpljujuće, ali uspijevamo. 🙂
  • Prvi ste baby spa u Hrvatskoj. Kako ste odlučili pokrenuti ovaj posao i kako je dočekan od strane roditelja u Hrvatskoj?
Sama ideja je krenula tako što sam vidjela prijateljicu kako je sa svojom bebom posjetila baby spa, to mi je bilo jako zanimljivo. Tada sam i ja bila trudna i pomislila sam kako bih željela isto to proći sa svojom bebom. S druge strane, stalno me kopkala želja za promjenom posla jer sam radila samo popodne a trebala sam postati mama, a baka servisi nisu blizu. Tako da, morala sam ili promijeniti posao ili pokrenuti nešto svoje. Tada da mi se ta priča o baby spa stalno vrtila po mislima dok se nismo odlučili i ohrabrili krenuti u nešto novo.
Gotovo svi roditelji koji dođu oduševljeni su idejom i orginalnošću, dok se oni od strane prijatelja ili starijih članova obitelji kojima kažu da će dovesti bebu k meni znaju susresti s raznim predrasudama “čemu to“, “baby spa, pa mi smo svoje u lavoru prali“, “maziš ga i previše“, ali meni dođu oduševljeni. Ja dajem sve od sebe da ih oduševljene i ispratim.
Baby spa
Baby spa
  • Što je zapravo baby spa, koje programe uključuje i kako izgleda? Što sve bebe ovdje rade? Koji su benefiti baby spa programa za bebe?
U baby spa trenutno nudimo 2 tretmana za bebe: masažu za bebe i hidroterapiju.
Dodir je bebi važniji od hrane i pića, a masaža je idealan način kako zadovoljiti potrebe bebe, osnažiti vezu, dati im sigurnost, ljubav, zaštitu. U tom bliskom kontaktu beba uči verbalnu i neverbalnu komunikaciju, imitaciju i empatiju, stimuliraju im se svi sustavi (probavni, krvožilni, hormonalni…). Nadalje, smanjuju se bolovi od kolika, grčeva, mišićnih upala, izrasta zubića. Otpušta im se hormon oxitocin-hormon sreće. Tako da su veliki blagodati od masaže, a alat uvijek imate u rukama.
Hidroterapija – dok se bebice kreću u vodi, stvaraju ljuljuškanja koja im poboljšavaju ravnotežu, koordinaciju, balans, sile uzgona jačaju mišićni i skeletni sustav, ubrzava se probava, hormonalni i imunološki sustav, te se zahvaljujući svemu tome poboljšava i san! Volim reći da nije spa kao spa, nego zaista imaju jako velike blagodati za razvoj.
Baby spa
Baby spa
  • Kakvi su dojmovi roditelja, ali i reakcije samih beba za vrijeme i nakon posjeta?
Kao što sam rekla, roditelji koji se odluče doći sa svojom bebom su oduševljeni, uglavnom još nikada nisu za to čuli, pa ili im je izletjela moja reklama ili su vidjeli kod nekoga. Pretežno dolaze da jedva čekaju krenuti sa svime i da vide kako će bebica reagirati. Ima i onih koje su neki obradovali s poklon bonom, a da taj roditelj nije znao za mene, ali evo, pretežno ih ispratim sve sretne i zadovoljne.
Volim napomenuti da se znaju dogoditi i suzice jer svaka je dobna skupina izazovna za sebe i to su ipak bebice. Ukoliko dođe do odbijanja ne forsiramo jer ne želimo ipak da su nam tužni.
Baby spa
Baby spa
  • Kome biste najviše preporučili baby spa? Je li možda nekoj djeci potrebniji nego drugoj?
Kod mene dolaze bebice koje su u normalnom motoričkom razvoju, no imamo i onih koji nisu u normalnom motoričkom razvoju, a gdje kroz tretman do dva već vidimo pomak. Kod mene bebice dolaze do godinu dana starosti.
  • Kada je idealno vrijeme za prvi dolazak na baby spa? Koje sve dobi djeca mogu dolaziti k vama?
Bebice s dolascima na baby spa mogu započeti već kada su stare 2 tjedna (ako im je pupak otpao i ranica zarasla), te ako teže preko 3500 g. No, tada treba imati na umu da su jako male bebice i da nemaju dovoljno snage da bi izdržale sve u cijelosti.
Baby spa

Baby spa by Ana možete pratiti na Instagramu, a sve informacije također možete pronaći na njihovoj web stranici.

Foto: Baby Spa by Ana

Učitati još
Zatvori