Adults-Only: Ova zrakoplovna kompanija imat će zonu bez djece u avionu
Adults-Only: Ova zrakoplovna kompanija imat će zonu bez djece u avionu

Adults-Only: Ova zrakoplovna kompanija imat
će zonu bez djece u avionu

Plač, vika, udaranje u naslon… Sve su to situacije s kojima smo se svi barem jednom susreli tijekom putovanja – bilo zrakoplovom, bilo autobusom. Kako bi iskustvo putovanja bilo što bezbolnije i ugodnije, turska aviokompanija Corendon Airlines doskočila je tom problemu. Ovog studenog pokrenut će odjeljak samo za odrasle.

dječak u avionu_Unsplash
dijete u avionu_Profimedia

Adults-Only odjeljak

Smješten sprijeda u zrakoplovima Airbus A350, s ukupno 432 sjedala, ovaj Adults-Only odjeljak bit će odvojen od ostatka putnika zavjesom ili zidom. Pa će letovi između Amsterdama i Curaçaoa, koji obično traju oko 10 sati, proći ugodno za sve putnike.

djete u avionu_Unsplash
žena u avionu_Pexels

Udobnost na prvom mjestu

S namjenskim sjedalima za putnike od 16 godina nadalje, turski zračni prijevoznik se nada da će poboljšati iskustvo i onih sa i bez djece. Vjerujemo kako će u ovim pogodnostima svakako posebno uživati poslovni putnici jer to znači da mogu raditi u okruženju u kojem je tišina manje-više zajamčena. Osim toga roditelji će zauzvrat biti oslobođeni dodatnog stresa zbog djetetovih tantruma u blizini putnika bez djece.

putovanje avionom_iStock

Let bez djece ima svoju cijenu

No, let bez djece ima svoju cijenu. Corendon je objavio da će rezervirati 93 redovna sjedala i devet sjedala s dodatnim prostorom za noge u zoni za odrasle. Putnici će plaćati dodatnu rezervacijsku naknadu od 45 eura za zonu bez djece, dok će cijena za sjedala s dodatnim prostorom za noge iznositi 100 eura.

Corendon je prva europska kompanija koja nudi sekciju bez djece. Međutim, na svjetskoj razini to je aviokompanija Scoot iz Singapura koja nudi odjeljak za putnike starije od 12 godina.

muškarac u avionu_Pexels

Foto: Unsplash, Profimedia, Pexels, iStock

Učitati još
Zatvori