Zagreb je dobio prvi i jedinstveni austrijski Wurst Bar

wursr3

Poznati zagrebački prolaz Harmica, u neposrednoj blizini Trga bana Jelačića, ovih je dana postao bogatiji za novi lokal zanimljivog koncepta, nastao po uzoru na najpoznatiju bečku gastro ponudu. Upravo ondje otvoren je prvi i jedinstveni austrijski Wurst Bar, koji će svoje goste svakodnevno uveseljavati okusima najboljih mesnih delicija.

wurst

Sam prostor uređen je moderno i minimalistički, a zidovima dominiraju grafička rješenja koja prostor čine posebno zanimljivim. Tegle napunjene raznim povrćem poslužile su kao ukrasna dekoracija i detalj koji privlači poglede svih posjetitelja. Iako uz pojam fast food vežemo „obična mjesta“ Wurst bar je dokaz da i takva mjesta mogu imati šarm i duh svjetskih metropola. Dizajn prostora potpisuje Kristijan Rendulić iz Arhikulture koji je ovom prostoru udahnuo suvremen izgled u kojem želite boraviti.

wurst5

“Harmica je prekrasan prolaz u srcu Zagreba koji kroz godine postaje sve depresivniji i dosadniji. Naša namjera bila je prekinuti to propadanje i projektom “wurst bara” pokazati kako se Harmici može vratiti stari sjaj. Bar se nalazi u sredini prolaza pa smo ga istakli dobrim osvjetljenjem, Čistim detaljima i  jednostavnim formama. Prostor je malih dimenzija pa je u interakciju uključen  i prolaz otvaranjem reklamnih izloga i pretvaranjem istih u niše za konzumaciju”, otkrio je Kristijan.

wurst4

wurst7

wurst6

wurst8

wurst9

Foto: John Pavlish

 

0