Aplikacije za savršene fotografije

Aplikacije za savršene fotografije

Svaki dan milijuni fotografija dijele se na društvenim mrežama poput Facebooka i Instagrama, skupljanje lajkova pretvorilo se u omiljenu igru mnogih, a fotografija postala više od uhvaćenog trenutka. Kako bi svaka fotografija koju dijelimo sa svojim prijateljima i sljedbenicama izgledala što bolje moguće, bilo da se radi o prizoru ulice ili pejzaža s putovanja, uredno aranžiranom tanjuru hrane ili popularnom selfiju, mnogi posežu za različitim aplikacijama uz pomoć kojih će tik prije objave svoje fotografije moći urediti na svom pametnom mobitelu, gdje god se nalazili. Kada prirodno svijetlo nije dovoljno, a kadar zaluta, u vašem iStoru ili Google Play storu nalaze se deseci različitih aplikacija kojima ćete, uz malo prakse i ustrajnosti, lako ukloniti svaki nedostatak fotografije prije njezinog izlaska na vašem zidu. U moru različitih aplikacija koje nude i usmjerene su na različite alate poput filtera, razine svjetlosti, razine kontrasta, izrezivanja i sličnih, zadatak pronalaženja najbolje može se pretvoriti u mali izazov. Kako bi postigli savršenu Instagram mrežu fotografija, u nastavku vam donosimo tri, zbog raznolikosti svojih opcija, najbolje i najpopularnije aplikacija za uređivanje fotografija.

SNAPSEED

Snapseed aplikacija je koja na zaslon vašeg pametnog mobitela uz jednostavne alate i tehnike uređivanje fotografija poput podešavanje svjetlosti, kontrasta, ekspozicije i sličnih značajki donosi mogućnost naprednog i detaljnog uređivanja svake komponente vaše fotografije poput selektivnog uređivanja pojedinih dijelova ili uklanjanje neželjenog predmeta. Uz jednostavne i napradne alate, unutar aplikacije nalazi se i mnoštvo filtera koji će samo jednim klikom urediti vašu fotografiju i naglasiti željenu atmosferu.

VSCO

U mnoštvu aplikacija za uređivanja fotografija, VSCO jednako kao kvalitetom svojih alate i funkcija za uređivanje, ističe se i spojem programa za uređivanje i platforme nalik portfoliu na kojoj možete podijeliti svoje omiljene, do zadnjeg detalja, uređene fotografije. Iako VSCU podsjeća na Instagram razlika je što je portofilo koji možete stvoriti na svom VSCO profilu lišen svake značajke društvene mreže poput mogućnosti lajkanja, komentiranja i sličnih. Iako još uvijek sličan svim drugim aplikacijama za uređivanje fotografije, VSCO i njegovi korisnici više su od ostalih okrenuti fotografiji kao umjetničkoj formi.

FILTERSTORM NEUE

Filterstorm Neue vrlo je sličan VSCO-u jer oboje, uz klasične alate jedostavne za korištenje kakve sadrži gotovo svaka slična aplikacija namijenjena uređivanju, sadrže naprednije postavke za selektivno uređivanje pojedinih dijelova fotografija. Postavke koje se ističu unutar Filterstorm Neue aplikacije su mogućnost vrlo preciznog uređivanja svjetlosti i kontrasta. Filterstorm Neue aplikacija je koja će svojom kvalitetom privuči i oduševiti najveće ljubitelje fotografije.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori