Amigurumi tehnikom heklanje postaje omiljena zimska aktivnost

Amigurumi tehnikom heklanje postaje
omiljena zimska aktivnost

U hladnim mjesecima više vremena provodimo u udobnosti doma. Tako se mnogi okreću aktivnostima u zatvorenom kako bi duge hladne večeri prošle što prije. Heklanje i štrikanje bile su omiljene aktivnosti naših baka, a kao i u modi tako se i u ostale sfere života vintage vraća u modu. Japanska tehnika amigurumi osvaja društvene mreže šarmantnim ručno rađenim figuricama koje će u nadolazećoj sezoni darivanja podjednako razveseljavati starije i one mlađe. Naziv amigurumi dolazi od japanske riječi ami -heklanje i  nuigurumi – punjena lutka, a figurice se rade u djelovima koji se potom sastavljaju šivanjem.

View this post on Instagram

 

A post shared by ? KIRPIKAMİGURUMİ ? (@kirpikamigurumi) on

Kada se jednom usavrši tehnika, heklanje zaista nije teško, a potrebno je malo vune i još malo strpljenja. Kukičanje je od davnina bila aktivnost koju je gotovo svaka mlada djevojka i žena usavršila do detalja. Heklale su se veste, stoljnjaci, jastučnice, odjeća, ali i igračke kojih tada nije bilo u ponudi kao što je to slučaj s igračkama danas. Ručno rađene minijature odličan su način za opuštanje uz kamin i pijuckanje toplog čaja. Inspiraciju potražite u nastavku i razveselite najbliže unikatnim poklonima kakvih nema u dućanima.

Amigurumi heklanjem protiv dugih hladnih večeri

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Handmade toys (@toysknit) on

Japanske punjene igračke pravo su osvježenje u moru plastike i tehnologije koja je nažalost sve popularnija među mališanima. Kukičanjem se u početku izrađivalo junake iz japanskih crtića, a danas se pretvorilo u pravu umjetnost. S obzirom na to da se igračke pune, važno je da heklani rad bude gust kako punjenje nebi provirivalo. Sve što vam treba već vjerojatno imate negdje u kući – klupko vune, iglu, vatu ili spužvu. Zimski mjeseci idealni su za heklanje prigodnih motiva poput gingerbread keksića, borova, kuglica ili pak likova iz crtića koje će obožavati djeca. Amigurumi će mnoge potaknuti da ove godine tradiciji darivanja pristupe na malo drugačiji način. Poklon u koji je uložen trud i ljubav ima daleko veću vrijednost od onih kupljenih koji se mogu pronaći na svakom koraku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Вязаные Игрушки Темиртау (@viazanaya_morkovka) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alina Khomenko (@mytoyua) on

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori