Znate li kako su nastali chocolate chip keksi?

Znate li kako su nastali
chocolate chip keksi?

Nestle

Nestlé

‘Chocolate chip cookies’, odnosno, keksi s komadićima čokolade, jedna su od najpoznatijih američkih slastica. Sveprisutni slatkiš možete probati u najrazličitijim slastičarnicama, prodaju se u trgovinama diljem svijeta, a internet je prepun recepata za njihove varijacije. No znate li tko je zaslužan za kekse koje je u najvećoj mjeri popularizirao Nestlé?

@aililuong

@aililuong

Iako se dugo smatralo da su nastali slučajno, zapravo ih je prva pripremila Ruth Graves Wakefield, 1938. godine. U to je doba zajedno s mužem bila vlasnica Toll House Inna, popularnog odmorišta za turiste u Massachusettsu čijem su restoranu keksi i nastali. U ponudi su imali kekse s karamelom i orašastim plodovima koje su služili sa sladoledom sve do jednog dana kada je Ruth u recept ubacila Nestlé čokoladu i kreirala Toll House čokoladni keks.

@pinchofyum

@pinchofyum

Recept se iste godine našao i u kuharici koju je Ruth sama objavila te ubrzo ušao u domove diljem Amerike. Godinu kasnije prava na recept i ime Toll House otkupio je brend Nestlé koji danas na poleđini pakiranja svojih čokoladnih kapljica, integralnog sastojka chocolate chip keksa, prenosi originalni recept.

@kittynoms

@kittynoms

Mekani keksići s komadićima otopljene čokolade apsolutni su klasik i nitko se ne može zaustaviti samo na jednom, a obavezno se jedu uz čašu mlijeka. Brojni blogeri imaju ih u svojoj arhivi, s tamnom, mliječnom ili bijelom čokoladom, s orašastim plodovima ili bez, potpuno čokoladne ili sa zobenim pahuljicama, pa čak i s M&M’s bombončićima umjesto čokoladnih kapljica. Varijanta Linde Lomelino je među našim favoritima, a ovdje pronađite originalnu Nestlé varijantu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori