Želite pokrenuti OPG? Ovaj besplatni program bi mogao biti od velike pomoći
Želite pokrenuti OPG? Ovaj besplatni program bi mogao biti od velike pomoći

Želite pokrenuti OPG? Ovaj besplatni program
bi mogao biti od velike pomoći

Studenska udruga Ekonomska klinika je neprofitna organizacija s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koja pruža usluge besplatnog savjetovanja za građane, poduzetnike, organizacije i studente. Studenti u udruzi organiziraju projekte za sve dobne skupine koje pokrivaju ekonomske teme: poduzetništvo, marketing, financije, razmjene, učenje uz druženje te imaju projekt za filmoljupce.

Jedan od projekta Ekonomske klinike je Akademija za OPG, besplatan edukativni program za sve OPG-ove kao i za široku javnost koja se želi dodatno educirati o mogućnostima poslovnog usmjeravanje prema poljoprivredi. Nastala je sa željom približavanja obiteljskih gospodarstava svim uzrastima te s ciljem pobuđivanja poduzetnika u njima. Ujedno, članovi udruge svojim radom žele odbaciti stereotip kako se samo osobe iz ruralnih područja bave time, dok je zapravo OPG samo zakonodavni okvir.

OPG
OPG

Kome je namijenjena Akademija za OPG?

Ciljna skupina projekta Akademija za OPG su svi zainteresirani za stjecanje novih znanja i vještina iz područja poljoprivrede. Svi oni koji žele pokrenuti OPG, a ne znaju kako. Svi oni koji ni ne znaju što je OPG. Svi oni koji su pokrenuli OPG, ali se muče pri probijanju na tržište. Akademija je namijenjena široj javnosti, a ove godine njihov je rad posebno usmjeren ka studentima, koje žele potaknuti na razmišljanja o ovakvom načinu poslovanja.

Akademija je zakazana 26. studenog

Projekt ove godine slavi punih sedam godina postojanja te je do sada okupio više od 1.500 OPG-ovaca, poljoprivrednika i zainteresiranih u više od 20 predavanja! Projekt je zbog pandemije koronavirusa prošle godine održan online, no ove godine svi zainteresirani Akademiji za OPG mogu prisustvovati uživo 26. studenog 2022. godine u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Ova besplatna akademija otkrit će različite segmente potrebite za svakodnevno poslovanje OPG-a. Kako početi, gdje i kome se javiti, kako do ciljane skupine potrošača, kako do bespovratnih sredstava?, neka su od pitanja na koja organizatori planiraju dati odgovor. Neki od ovogodišnjih predavača su Biljke plants, Goran Vrabec iz Volim ljuto, Tino Prosenik iz Grunteka, IPS Konzalting te Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica Udruge ruralnog turizma Hrvatske.

Kako se prijaviti?

“Marljivo smo radili ove godine i jako se veselimo što se nakon dvije godine održava ponovo uživo. Imamo odličan tim i drago mi je da sam im baš ja voditelj tima. Kao voditeljica tima sam odlučila uvesti novitete u organizaciji projekta. A jedna od noviteta je taj da smo odlazili na razne sajmove poput Gastro Turopolja, Floraarta i otvorenje Gruntek sezone, odlučila sam se na taj korak kako bi članovima bilo zanimljivo raditi na projektu te da se međusobno bolje upoznamo i podružimo”, otkrila je ovim putem Paula Čunčić, voditeljica projekta Akademija za OPG.

Na ovogodišnje izdanje projekta prijaviti se možete ovdje.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori