Otkrivamo kada program Adventa u Zagrebu počinje na pojedinim lokacijama
Otkrivamo kada program Adventa u Zagrebu počinje na pojedinim lokacijama

Otkrivamo kada program Adventa u Zagrebu
počinje na pojedinim lokacijama

Vikend pred nama donosi nam početak manifestacije Advent u Zagrebu. Za vas smo pripremili detaljan vodič koji otkriva kada na pojedinim lokacijama započinje adventska čarolija. Mi smo spremi, a vi?

PS: Ako preferirate lokacije s manje gužve, onda su ove pravi odabir.

Advent Caffe de Matoš

Advent kod Matoša poseban je po svom dječjem programu svakog vikenda prijepodne, a počinje već ove subote, 26. studenog u 11:00 sati s mađioničarem Japom i dječjim diskom.

U narednim danima, blagdansko ruho koje navlači popularno šetalište, gdje sjedi lik hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša, oduševit će na svakom koraku i probuditi sva osjetila zahvaljujući bogatom programu koji garantira odličan provod za sve posjetitelje.

Fuliranje

Mnogima omiljeno adventsko događanje Fuliranje ove će se godine održati na dvije lokacije. Na radost mnogih, festival se vraća na staru i dobro poznatu lokaciju na Strossmayerov trg.

No, ostaje i na terasi Esplanade, lokaciji koja je ugostila prošlogodišnje izdanje ove popularne manifestacije. Program ispunjen dobrom hranom i glazbom starta u subotu, 26. studenog u popodnevnim satima. Fooling Around starta u 11 sati, dok program Fuliranja starta u 12 sati.

Panoramski kotac

Winter park

Winter park na Tuđmancu od subote, 26. studenoga od 14 sati postaje najveća zabavna zona u Zagrebu. Posjetitelje očekuju čak 22 zabavne naprave, a od toga neke od njih po prvi puta dolaze u Zagreb. Od Rangera do Sky Flayer, Letećeg tepiha i Piratskog broda do naprava za najmlađe posjetitelje kao što su bungee jumping, trampolin i labirint. Zabava zagarantirana.

Advent u Zagrebu 2020. Lice Grada

Advent na Trgu bana Jelačića

Program Adventa u Zagrebu službeno će započeti u subotu, 26. studenog paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu, koje je za zakazano za 17 sati. A kako nitko ne bi bio zakinut za božićno drvce ili pak adventski vijenac, pobrinut će se dekoracije na središnjem gradskom trgu.

Tamo će biti smješteno veliko božićno drvce, ukrašeno raznim dekoracijama u klasičnoj ili 3D varijanti, a koje će tijekom Adventa pozivati sve ljude dobre volje da se oko njega okupe.

Advent na Trgu Europe

Pješačka zona Europskog trga postaje tako omiljeno okupljalište, open-air plesni podij, ali i mjesto upoznavanja zagrebačke eno-gastro ponude i blagdanskih tradicija iz cijelog svijeta. DJ-i Tomo Ricov i Nenad Martinović sa svojim širokim glazbenim rasponom pravi su izbor za otvorenje EU Adventa u subotu, 26. studenog u 17 sati.

Njihov sjajan izbor glazbe provjereno će podići raspoloženje posjetitelja te podsjetiti na atmosferu prošlih adventskih godina, kao i na atmosferu u nekadašnjem klubu Pepermint.

Foto: Ivan Klindić

Ledeni park

U 18:30 sati spektakularnom plesnom predstavom na ledu naziva Božićna glazbena kutija i vatrometom otvorit će se čudesan Ledeni park. Pritom će se s njega pružati najljepši pogled do sada – na Umjetnički paviljon i vizure Zagreba.

Paljenje lampica na Zrinjevcu

Advent na Zrinjevcu započet će pravom vizualnom čarolijom – paljenjem tridesetak tisuća lampica kojima je već tradicionalno dekoriran ovaj najljepši i najstariji donjogradski park. Ne propustite doživjeti taj nezaboravan trenutak jer će lampice zasjati točno u 19:30 sati, u subotu 26. studenog.

Zagrijavanje za paljenje lampica počet će u 19 sati nastupom fantastičnog Bjelovar Big Banda koji će se svojom izvedbom i odabranim prazničnim repertoarom pobrinuti za stvaranje veselog, blagdanskog ozračja koje nas uvodi u najčarobnije doba godine – advent.

Obrtnički Advent

Obrtnička komora Zagreb i Hrvatska obrtnička komora tradicionalno i ove godine organiziraju Obrtnički Advent u suradnji s TZ grada Zagreba. Otvaranje Obrtničkog Adventa uz svečano paljenje lampica održat će se u nedjelju, 27. studenog u 16:00 sati u Prolazu Matice hrvatskih obrtnika na adresi Ilica 49.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori