Još jedan cool program na zagrebačkom adventu

Još jedan cool program na
zagrebačkom adventu

Galerija-R3a-2

R3a Galerija

Zagreb svakog adventa zasja u svečanom ruhu pa iznova uspije iznenaditi inicijativama u predblagdansko doba. Već su nas razmazili božićni sajmovi poput Artomata i prodajnih izložbi Hrvatskog dizajnerskog društva pa je vijest o izostanku tih događanja već zabrinula mnoge građane, ali i umjetnike kojima je ovo doba godine prilika da njihovi proizvodi zablistaju u svoj svojoj raskoši i nađu put do nečijeg božićnog drvca. Stoga, možete se ugrijati u nekoj od novootvorenih galerija koje je okupio kolektiv Grijalica. Projekt donosi pop-up izložbe prodajnog karaktera, brojne radionice, koncerte i zabavne sadržaje u 18 dana adventa na 4 lokacije koje se protežu od Ribnjaka preko Ilice do Britanskog trga.

Galerija-R3a-10

R3a Galerija

Što je Grijalica?

Grijalica donosi sadržaj u Radioni 69, modularnom prostor za izložbe i radionice koji je već prepoznat po zanimljivim društvenim događanjima. Doslovno dvije veže niže, u Ilici 65, smješten je Razzmatazz, novootvoreni kafić sa preko 200m2 koji uključuje i veliki podrumski prostor za izlagače te ugodnu terasu. Produžite li malo dalje, doći ćete do street art studija Lapo Lapo koji već dulje vrijeme djeluje i kao galerijski prostor za nezavisne mlade umjetnike alternativne kulturne scene. Svakako se isplati prošetati i do Ribnjaka gdje R3a Galerija na zanimljiv način spaja  prodajno izlagački boutique koncept  koji okuplja brojne nezavisne modne i lifestyle brandove te redovito organizira zanimljive izložbe.

Ovom adventskom ponudom cilj je stvoriti toplu nekonvencionalnu atmosferu adventa, omogućiti posjetiteljima da u adventu uživaju i u zatvorenim umjetničkim prostorima, te spojiti različite kreativce i širu javnost svih uzrasta u želji da ovog Božića pronađu ili osmisle drugačije poklone za svoje najdraže na zanimljivim i neočekivanim lokacijama. Želi se omogućiti svim posjetiteljima da kroz povezivanje i edukaciju nauče nešto novo te ih inspirirati ponudom originalnih i unikatnih darova, koji cijeloj dimenziji darivanja daju dodatnu vrijednost kroz afirmaciju nezavisne kulturne scene. Otud i šarmantno ime Grijalica.

IMG_1335

Razzmatazz

Poziv za suradnju

U tijeku je i poziv za suradnju potencijalnim izlagačima i suradnicima koji traje do kraja studenog, nakon čega ide selekcija izlagača po galerijama. Više informacija o programu i brandovima potražite na Facebook i Instagram profilu.

16939571_1311638275541340_6842646092998164201_n

Lapo Lapo

Učitati još
Zatvori