Top lokacije ako Advent u Zagrebu obilazite s klincima
Top lokacije ako Advent u Zagrebu obilazite s klincima

Top lokacije ako Advent u Zagrebu
obilazite s klincima

Nose li vaši mališani već majice sa snjegovićima i sobovima, a čokoladni adventski kalendar zauzima počasno mjesto u vašem stanu? Predbožićno razdoblje posebno je čarobno za djecu, a organizatori raznih događanja diljem Zagreba ove sezone imaju odlične odgovore na pitanje: “Gdje otići s djecom u vrijeme adventa?”.

Donosimo pregled brojnih zbivanja koja će lica vaših mališana razvući u zadovoljan osmijeh, a na vama je samo da odaberete hoćete li ih odvesti na vožnje u lunapark, klizanje, predstavu, zabavnu radionicu ili na koncert na kojem mogu pokazati plesne pokrete koje su uvježbavali tijekom godine.

Advent za djecu u Zagrebu nikad nije bio tako zabavan!

Winter park na Tuđmancu

Na Winter Parku na zagrebačkom Tuđmancu vaša djeca svaki dan mogu uživati u lunaparku u kojem se nalaze vožnje za malu i malo veću djecu, a vikendom se zabaviti uz poseban program koji za njih organizira Dječji grad.

Nadolazećeg vikenda, u subotu i nedjelju u 12 sati, održat će se predstava “Šašavi vilenjaci Pošte Zatrpanko”, a za male kreativce tu je i radionica “Pismo za Djeda Mraza”.

Više informacija doznat ćete ovdje.

Advent u Zoološkom vrtu

Zoološki vrt grada Zagreba pripremio je posebna adventska događanja za mališane. Edukatori odjeveni u likove Domaćih vodit će najmlađe u obilazak vrta te ih upoznati s čudnovatim životinjskim svijetom, a na obilasku djeca mogu skupljati i materijale od kojih će izraditi božićne ukrase na prigodnoj radionici. Zoološki vrt grada Zagreba za male i velike posjetitelje pripremio je i posebnu gastronomsku ponudu!

Navedeni program održava se u razdoblju od 27.11. do 08.01., a raspored možete pogledati ovdje.

Veseli božićni tramvaj

Bajkovita vožnja s Djedom Božićnjakom i njegovim društvom uz pregršt zabave, smijeha i prigodnih darova, razveselit će sve, a posebno one najmlađe. Veseli božićni tramvaj voziti će gradom u razdoblju od 6. do 31. prosinca, i to svakim radnim danom od 16 do 19 sati, u dane vikenda od 10 do 16 sati, a petkom i blagdanom od 12 do 16 sati. Na Badnjak i Staru godinu tramvaj će voziti od 10 do 13.30 sati. Zabavna vožnja traje 25 minuta.

Veseli božićni tramvaj prometuje rutom:

Trg bana Josipa Jelačića – Ilica  Republike Austrije – Jagićeva – Jukićeva  – Vodnikova – Mihanovićeva  – Zrinjevac – Praška.

Advent u Maloj sceni

U kazalištu Mala Scena zabava u božićnom duhu ne prestaje, a glavnu ulogu ove godine ima baka Mraz! Predstava “Snježna bajka bake Mraz”, u kojoj glume Kostadinka Velkovska i Vinko Kraljević, započinje već ulaskom u sam atrij gdje mališane i roditelje dočekuje prava božićna čarolija. Uz prigodne igre tu je i radionica izrade čokolade te pisanje pisma Djedu Božićnjaku.

Predstava govori o božićnim i zimskim tradicijama diljem naše planete, a kroz koje će se djeca upoznati s pravim božićnim vrijednostima: kako brinuti o starijima, kako činiti dobro i širiti toplinu svuda oko sebe. Čarobna blagdanska predstava igra u razdoblju od 1.12. do 23.12., a detalje možete pronaći ovdje.

Backo Mini Express: Muzej vlakića

Vaš mališan lud je za svim vozilima, a posebno ga oduševljavaju vlakovi?  Muzej vlakića Backo Mini Express destinacija je koju ne smijete propustiti!

Na maketi Zagreba, smještenoj u Muzeju vlakića, nalaze se brojne turističke znamenitosti i prepoznatljiva arhitektura grada koje bi vaš mališan mogao prepoznati,  a male posjetitelje ovog živahnog muzeja posebno veseli što sami mogu upravljati vlakovima na posebnoj maketi kako bi u potpunosti doživjeli tu nevjerojatnu magiju Božića!

Ovaj program traje od 27.11. 2022. do 7.1. 2023., a detalje možete potražiti ovdje.

Caffe de Matoš

Šetnja Gornjim gradom ovih je dana bajkovito iskustvo za cijelu obitelj. Caffe de Matoš tijekom adventskog razdoblja organizira predstave za najmlađe svake subote u 10 sati, a uz poneku slasticu sa štandova, klinci se mogu fotkati kraj velikog Orašara ili u starinskoj kabini žičare te tako stvoriti idealnu božićnu razglednicu za bake i djedove.

Informacije potražite ovdje.

Advent u Lisinskom za najmlađe

Uživaju li vaša djeca u predstavama, glazbi i plesu, priuštite im blagdansko veselje u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog gdje će se u nadolazećem razdoblju odviti veseo program.

Predstava “Kako je vilenjak spasio Božić 2: Slučaj izgubljena pahulja” nasmijat će djecu svih uzrasta,  04.12. Jacques Houdek održat će dva koncerta “Kak si sretan” i uveseljavati najmlađe najljepšim božićnim pjesmama, a 10., 13. i 14. 12. točku na i ovog uzbudljivog programa stavit će Zagrebačka filharmonija koja je za svoju je najmlađu publiku ove godine pripremila posebnu koncertnu predstavu “Božić kod Zimogroznih”.

Detaljne informacije potražite ovdje.

 Božićni grad u Family Mallu

Family Mall osigurat će vašim mališanima zabavu za cijelo poslijepodne uz Božićni grad u kojem je upaljeno čak 100.000 lampica! Lunapark i svjetleće atrakcije, kućica Djeda Božićnjaka u kojem će biti organizirano i darivanje te klizanje u Winter parku samo je dio zabavnog sadržaja u kojem klincima ne može biti dosadno. Božićni grad svoja vrata otvara 02.12.2022.

Više informacija potražite ovdje.

 

Grad svetog Nikole u igraonici Amazinga

Grad svetog Nikole u igraonici Amazinga izvrstan je izbor za sve mališane koji žele “upoznati” simpatičnog djedicu koji im donosi poklone.

Ove godine, ulicama grada svetog Nikole zaplesat će likovi iz bajki i Nikoline vile, a uz mnoge kreativne i edukativne radionice za djecu i roditelje, dječje predstave, koncerte i nastupe dječjih zborova i duhačkog filharmonijskog orkestra ovo će bajkovito blagdansko događanje opet ostati u sjajnom sjećanju svakom posjetitelju. Program ima edukativan i eco-friendly karakter.

Više informacija potražite ovdje.

Dječji advent u Minipolisu

Čarolija Božića u igraonici Minipolis počinje 3. prosinca i trajat će sve do 8. siječnja. Mnoštvo zabavnih radionica, zimski kampovi sa školom klizanja, nagradni natječaji i podjele poklona iz ruku Djeda Božićnjaka dio su ponude koju je ova popularna zagrebačka destinacija za igranje pripremila u adventskom razdoblju.

Informacije o programu potražite ovdje.

Foto: i-Stock

Učitati još
Zatvori