Top lokacije ako Advent u Zagrebu obilazite s klincima
Top lokacije ako Advent u Zagrebu obilazite s klincima

Top lokacije ako Advent u Zagrebu
obilazite s klincima

Nose li vaši mališani već majice sa snjegovićima i sobovima, a čokoladni adventski kalendar zauzima počasno mjesto u vašem stanu? Predbožićno razdoblje posebno je čarobno za djecu, a organizatori raznih događanja diljem Zagreba ove sezone imaju odlične odgovore na pitanje: “Gdje otići s djecom u vrijeme adventa?”.

Donosimo pregled brojnih zbivanja koja će lica vaših mališana razvući u zadovoljan osmijeh, a na vama je samo da odaberete hoćete li ih odvesti na vožnje u lunapark, klizanje, predstavu, zabavnu radionicu ili na koncert na kojem mogu pokazati plesne pokrete koje su uvježbavali tijekom godine.

Advent za djecu u Zagrebu nikad nije bio tako zabavan!

Advent za djecu

Ledena bajka na Ribnjaku

Zamislite da dođete u dječji park. Ali to nije bilo kakav park. To je najzabavniji, najkristalniji i najledeniji dječji park kojeg možete zamisliti. Pa i puno više od toga! U njemu glavnu ulogu ima dobra Kraljica Zima koja djeci ostvaruje sve dječje snove. U njemu Ledena bajka postaje stvarnost, a svjetlosne instalacije bude najveselije osjećaje u maloj, ali i onoj nešto većoj djeci. U parku Ribnjak, u subotu 16. prosinca svoja vrata otvara Ledena bajka – posebno osmišljeni park za djecu gdje će se, u određenim terminima, održavati predstave i radionice. Poseban će hit biti i novogodišnji party u podne. Ledena bajka ostati otvorena sve do 7. siječnja.

Veseli božićni tramvaj

I ove godine, ZET nastavlja tradiciju obogaćivanja adventske ponude u Zagrebu posebnim tramvajskim vožnjama namijenjenima najmlađim sugrađanima. Veseli božićni tramvaj, koji već godinama unosi blagdanski duh u srce grada, ponovno će kružiti središtem grada. Vožnja u povijesnom turističkom tramvaju iz 1924. godine traje 30 minuta i uključuje zabavni program s Djedom Božićnjakom. Najmlađi putnici također uživaju u podjeli slatkiša tijekom vožnje. Tramvaj će biti u prometu sve do nedjelje, 7. siječnja. Vožnje su organizirane svakih 30 minuta. Cijena karte iznosi 5 eura. Detalje potražite ovdje.

Backo Mini Express: Muzej vlakića

Vaš mališan lud je za svim vozilima, a posebno ga oduševljavaju vlakovi?  Muzej vlakića Backo Mini Express destinacija je koju ne smijete propustiti! Na maketi Zagreba, smještenoj u Muzeju vlakića, nalaze se brojne turističke znamenitosti i prepoznatljiva arhitektura grada koje bi vaš mališan mogao prepoznati,  a male posjetitelje ovog živahnog muzeja posebno veseli što sami mogu upravljati vlakovima na posebnoj maketi kako bi u potpunosti doživjeli tu nevjerojatnu magiju Božića. Do 6. siječnja Muzej vlakića bit će otvoren prema adventskom radnom vremenu: od ponedjeljka do subote od 12 do 20 sati, a nedjeljom je zatvoren. Detalje možete potražiti ovdje.

Matoš & mačke

Poznati Caffe de Matoš sa Strossmayerovog šetališta Gornjeg grada preselio je na novu pješačku zonu u Masarykovoj i Preradovićevoj ulici do 7. siječnja. Uz tradicionalne sezonske zalogaje, tople napitke i koncerte, ovdje se odvaja i dječji program, vikendom od 11 do 12 sati. Mališani ovdje mogu i napisati i poslati pismo Djedu Božićnjaku, pogledati predstave i sudjelovati u radionicama. Informacije potražite ovdje.

 Božićni grad u Family Mallu

Family Mall osigurat će vašim mališanima zabavu za cijelo poslijepodne uz Božićni grad u kojem je upaljeno čak 100.000 lampica! Najveći obiteljski advent u Zagrebu traje do kraja prosinca, a ima mega klizalište, lunapark, animatore, mini disco, selo hobita i vilenjaka u Fantasy ulici, Božićni trg s ponudom adventske hrane i pića da ne budete gladni i žedni… Ovdje se nalazi i Kuća Djeda Božićnjaka, a klinci mogu razgledati njegovu spavaću, radnu i dnevnu sobu, blagovaonicu, kao i njegovu radionicu. Organizirano je i darivanje, a sve informacije potražite ovdje.

Božić_

Dječji advent u Minipolisu

Čarolija Božića u igraonici Minipolis trajat će sve do 7. siječnja. Djecu će ovdje zabaviti mnoštvo radionica, zimski kamp sa školom klizanja, božićne radionice i podjele poklona iz ruku Djeda Božićnjaka! Jedinstveni događaj Dječjeg adventa je Brunch s djedicom koji sa sobom nosi najfinije božićne okuse, iznenađenja i čarobne obiteljske trenutke! To je tek dio ponude koju je ova popularna zagrebačka destinacija za igranje pripremila u adventskom razdoblju. Sigurno je važno znati da je svaki petak i vikend rezerviran za dolazak Djeda Božićnjaka i podjelu poklona. Informacije o programu potražite ovdje.

Ledeni park Zagreb

Ledeni park i ove je godine epicentar zabave za cijelu obitelj. Toplo se obucite, povedite svoje najmilije i uputite se na najveću adventsku lokaciju u samom srcu grada. Na Ledenom parku svaki kutak pulsira radošću, toplinom obiteljskih trenutaka i prijateljskih susreta. Klizanje ispred veličanstvenog pročelja Umjetničkog paviljona, popraćeno milijardom lampica i prigodnom božićnom glazbom nezaobilazan je i jedinstven doživljaj. Više informacija potražite ovdje.

Ledeni park

Foto: Unsplash, iStock, Pexels, promo

Učitati još
Zatvori